Veganais tampa ir augintiniai

  • Teksto dydis:

Populiarėjant sveikai gyvensenai, populiarėja ir veganizmas. Įdomu tai, kad veganais tampa ne tik žmonės, bet ir augintiniai – katės ir šunys.

Kai kuriose parduotuvėse keturkojams bičiuliams kaulų nerasite, bet galėsite išsirinkti vegetariško ir veganiško maisto. 

Už 10 kilogramų ekologiško, vegetariško ar veganiško šunų maisto teks pakloti 50 eurų. 

Vis dėlto, kai kurie nemano, kad morkos ar jūrų dumbliai yra pats tinkamiausias maistas gyvūnams. 

Gyvūnams specializuotą maistą ir net kavą kurianti Agota taip pat kategoriška ir veganizmo nepalaiko. 

Anot gyvūnų teisių gynėjų, augalinės kilmės dieta sveikintina tik tada, jei ji subalansuota. Jei gyvūnas, gaudamas tik kviečių, kukurūzų ar daržovių nusilpsta, tai jau kankinimas. 

Dažnai šeimininkai su savo gyvūnais linkę susitapatinti Todėl įprastai savo augintinius veganais paverčia tie šeimininkai, kurie ir patys maitinasi veganiškai. Vis dėlto, ne visi veterinarai tam pritaria. 

Anot specialistų, jeigu veganiškai maitinamas jaunas gyvūnas, gali sutrikti jo augimas. Suaugusiam keturkojui visiškai negaunant mėsos, gali pradėti mažėti hemoglobinas ir byrėti dantys. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visuotinis nupusimas

Visuotinis nupusimas portretas
Visai nukvako pasaulis.Gyvunai suzmoginami,rengiami rubais,kaip zmones,prausiami,skutami,dazomi.Dabar dar mesedi privers zole esti..Ar tai i nera ejimas pries prigimti?Ar tai ne gyvuno kankinimas?Vargsas gyvunas juk negali pasakyti,kad jis visai nenori tu uzdetiniu kailiniu nes turi savo-prigimtinius.Nors suo plesia nuo saves tuos rubus,seimininkas privercia juos nesioti.

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
Luandoje,tos pačios Angolos sostinėje,kurioje aš buvau ir viską savo akimis mačiau,šunys yra pratinami visai nieko neėsti,o po kiek laiko,kai nustoja ir šikt,pasiunčiami tiesiai į dangų užpilant į bačką kurioje jie gyvena benzinu ir padegant.Tai ten tokių su šuns dūšiom bačkų pristatyta keli kilometrai krantinėje Gvinėjos įlankoje.

Anonimas

Anonimas portretas
Iš bado ir šuva varškę ėda.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių