Australijoje nuo miškų gaisrų gelbėjamos koalos

Australijoje netoli Sidnėjaus nuo miškų gaisrų buvo išgelbėtas tuzinas koalų, antradienį paskelbė gamtosaugininkai, ugniai vis labiau kėsinantis į svarbias jų buveines.

Koalų gelbėtojai šią savaitę ropštėsi į medžius paimti trijų suaugusių patinų, penkių suaugusių patelių ir keturių jauniklių, kurių buveinei pavojų kelia gaisras Mėlynuosiuose kalnuose, jau nuniokojęs 140 tūkst. hektarų.

Išgelbėtos koalos buvo nuvežtos į Sidnėjaus zoologijos sodą „Taronga“. Ten jomis bus rūpinamasi, kol žvėrelius bus saugu vėl paleisti į laisvę.

„Turime pareigą rūpintis šiomis svarbiomis koalomis, kad būtų galima išsaugoti tam tikrą genetinę įvairovę iš Mėlynųjų kalnų ir kad būtų užtikrinta šios simboliu tapusios rūšies ateitis“, – sakė zoologijos sodo gamtos apsaugos draugijos direktorius Nickas Boyle'as (Nikas Boilas).

Per šį miškų ir krūmynų gaisrų sezoną jau išdegė mažiausiai 3 mln. ha, buvo sunaikinta didelė dalis koalų buveinių.

Pastaraisiais mėnesiais buvo išgelbėta ir dešimtys kitų koalų, tačiau baiminamasi, kad šimtai gyvūnų pražuvo liepsnose.

Tris iš penkių rajonų, kuriuose gyvena „reikšmingos“ koalų populiacijos, paveikė gaisrai Mėlynuosiuose kalnuose, paskelbė gamtosaugos organizacija „Science for Wildlife“.

„Koalas sunku surasti ir sugauti; būtume norėję išgelbėti daugiau, bet džiaugiamės, kad išgelbėjome šią grupę“, – sakė „Science for Wildlife“ direktorė Kellie Leigh (Keli Li).

Šią savaitę Australijos rytinėje pakrantėje prognozuojama aukšta oro temperatūra ir stiprūs vėjo gūsiai, tad sąlygos gaisrams plisti bus dar palankesnės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių