Mokslininkai: aluje esančios medžiagos gali apsaugoti nuo virusų

Viena iš pagrindinių alaus sudedamųjų dalių žiemą gali apsaugoti nuo peršalimo, o mažus vaikus - netgi ir nuo kai kurių sunkių ligų. Tai paskelbė viena Japonijos alaus darykla, remdamasi mokslinių tyrimų rezultatais.

Apyniuose, kurie suteikia alui kartoką skonį, esanti cheminė medžiaga veiksmingai apsaugo nuo viruso, kuris vaikams gali sukelti sunkios formos plaučių arba bronchų uždegimą, alaus gamintojai „Sapporo Breweries“ nurodė trečiadienį.

Per tyrimą, kuris buvo atliktas kartu su Saporo medicinos universiteto mokslininkais, buvo nustatyta, kad apyniuose esantis humulonas veiksmingai slopina žmogaus kvėpavimo takų sincitinį virusą (Human respiratory syncytial virus, RSV), paskelbė bendrovė, kuri finansavo šią studiją.

„RSV gali sukelti sunkų plaučių uždegimą ir kvėpavimo sutrikimus mažiems vaikams ir kūdikiams, tačiau kol kas nuo jo vakcinos nėra“, - sakė „Sapporo“ tyrėjas Junas Fuchimoto (Džunas Fučimotas).

Šis virusas dažniausiai plinta žiemą, o suaugusiems gali sukelti peršalimo simptomus.

Tačiau J.Fuchimoto nurodė, kad aluje humulono labai mažai - reikėtų išgerti apie 30 skardinių (350 mililitrų talpos), kad pasireikštų antivirusinis poveikis.

„Dabar tiriame galimybes pridėti humulono į maistą ir nealkoholinius produktus, - sakę jis. - Tikrasis iššūkis yra kartus skonis, kuris tikriausiai nepatiks vaikams.“

Tyrėjai taip pat nustatė, kad humulonas slopina viruso sukelto uždegimo simptomus, nurodė bendrovė.


Šiame straipsnyje: alusmedžiagosmokslininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

o spirito fabrikėlis

o spirito fabrikėlis portretas
nustatė tyrimais "šnapsą gerti sveika"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių