Kokios priemonės turėtų slėptis moterų kosmetikos krepšelyje?

  • Teksto dydis:

Lauke vyraujant lietingiems orams, dažna moteris stengiasi išvengti rudeninės depresijos, dėvint spalvingas aprangos detales arba neretai – makiažo priemonėmis išryškindamos veido bruožus. Pasak vaistininkės Žydrūnės Muzikevičiūtės, nukritus termometro stulpeliui, svarbu ne tik sekti naujausias mados tendencijas, bet ir nepamiršti apsaugoti savo veido odos.

Drėkinti arba sausinti odą

Pastebima, kad jautrią ir sausą odą turinčios moterys neretai skundžiasi, jog būtent rudenį veido oda pradeda intensyviai sausėti. Todėl rudenį kosmetikos krepšelyje sausos odos savininkės privalo turėti drėkinamąjį ir maitinamąjį, o riebios ir mišrios odos savininkės – drėkinamąjį kremą nakčiai ir matiškumo suteikiantį dienai, rašoma pranešime spaudai.

„Rudenį moterys, kurių oda sausa, turėtų pasikeisti savo vasarinį dieninį kremą į riebesnį. Be to, reikėtų nepamiršti, kad pasitepus dieniniu kremu, reikia palaukti, kol jis visiškai įsigers į odą“, – teigia vaistininkė.

Temperatūros kontrastai neigiamai veikia odą, kuri ir taip šaltuoju metų sezonu gamina mažiau lipidų. Dėl to ypač svarbu palepinti odą.

Odos palepinimas

Rudenį lauke būna vėsu ir drėgna, o patalpose, kur prasidėjęs šildymo sezonas, – šilta ir sausa. Tokie temperatūros kontrastai neigiamai veikia odą, kuri ir taip šaltuoju metų sezonu gamina mažiau lipidų. Dėl to ypač svarbu palepinti odą.

„Norint apsisaugoti nuo neigiamo permainingo oro poveikio, reikėtų naudoti tokias priemones, kaip veido kaukės, serumai, kurie padeda išvengti odos dehidratacijos problemos“, – pataria Ž. Muzikevičiūtė.

Svarbu tinkamai paruošti veido odą

Kaip teigia „Camelia“ vaistininkė Ž. Muzikevičiūtė, prieš atliekant kasdieninius makiažo potėpius, labai svarbu tinkamai paruošti veido odą. „Svarbiausia ją kruopščiai nuvalyti. Tą padaryti padės tinkamo pH t.y., 5,5 prausiklis arba micelinis vanduo, kuris yra praturtintas riebalų rūgštimis ir drėkinančiomis medžiagomis. Oda bus visiškai paruošta makiažui papildomai nuvalius toniku  ir sudrėkinus kremu“, – pataria vaistininkė. Esant poreikiui išlyginti odą ir palengvinti maskuojamosios priemonės dengimą, patariama naudoti makiažo pagrindą – bazę.

Ryškių spalvų akcentai

Norinčios neatsilikti nuo šio rudens-žiemos sezono makiažo tendencijų, turėtų į savo dekoratyvinės kosmetikos priemonių krepšelį įtraukti ryškių spalvų kosmetikos priemonių, nes dabar ypač aktualios oranžinės, bronzinės, auksinės, tamsiai mėlynos spalvos.

Akių išryškinimui ypač madingas padūmavusių akių makiažas, kuris yra papildytas grafiškais ryškių spalvų ar blizgiais akių apvedimais. Taip pat madingas trijų ar keturių spalvų šešėlių derinimas. Svarbu atkreipti dėmesį, jog šį sezoną nebemadingi išraiškingi antakiai. Jie turėtų būti kuo natūralesni. Todėl šį sezoną moters kosmetinėje turėtų būti ne tik klasikinis blakstienų tušas, lūpų blizgis ir maskuoklis, bet ir ryškūs akių šešėliai, akių pravedimas bei tamsesnės raudonos ar purpurinės spalvos lūpdažis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių