Saulė šėlsta: Žemėje siautė dar viena geomagnetinė audra

Saulėje pastebėtas daugiau nei 800 tūkst. kilometrų ilgio žybsnis, kurio išmesta plazma vakar pasiekė Žemę ir sukėlė nestiprią geomagnetinę audrą, praneša nasa.gov.

Pliūpsnį užfiksavo Saulės dinamikos observatorija (angl. Solar Dynamics Observatory, SDO), jau nuo 2010 m. vasario fiksuojanti žvaigždės darbą. Įdomu tai, jog mokslininkai beveik iki paskutinės minutės neprognozavo, jog audra gali kliudyti Žemę.

Nors ši audra ir nepavojinga, mokslininkai įspėja, kad Saulė šiuo metu yra pakankamai nerami, todėl tokių audrų pasitaikys vis daugiau. Labiausiai saugotis turėtų širdies sutrikimų turintys asmenys. Smarkesnės geomagnetinės audros gali trumpam paveikti navigacijos, televizijos palydovų ir mobiliųjų telefonų veikimą.

Saulės sukeltos audros žmonėms jau ne naujiena: britų astronomas Richardas Carringtonas didelį žybsnį pirmąkart užfiksavo dar 1859 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

akivaizdu

akivaizdu portretas
kad komentatoriu nera nes masiu tai nedomina, sudomins kai subines skes arba kitos kataklizmos juos palies, dejuos tada mases del nelaimiu kad jos ju neaplenke

to akivaizdu

to akivaizdu portretas
zmogus nemato toliau kompiuterio ekrano, tad ir Saule nerupi. o kai jau ekranai neveiks dėl geomagnetinių audrų, tada ir atsipeikės. deja.

Sraigė

Sraigė portretas
O tai ką daryt?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių