Įvažiavimo mokesčio Palangoje nebus

Palangos politikų norai vasarą nauju įvažiavimo mokesčiu apmokestinti visus į kurortą įvažiuojančius automobilius blėsta. Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje tikina, kad bausti jo nesumokėjusius teisinio pagrindo šiuo metu nėra.

Palangos valdžia svarstė vadinamąjį pagalvės mokestį – po 1 Lt už kurorte praleistą naktį – pakeisti įvažiavimo mokesčiu. Teigta, kad už lengvąjį automobilį jis siektų iki 10 Lt.

Esą tai atbaidytų trumpam atvykstančius poilsiautojus, sumažintų automobilių srautus kurorte. O ir biudžetą papildytų gausiau nei pagalvės mokestis. Iš jo pernai surinkta kiek daugiau nei 600 tūkst. Lt, už automobilius tikėtasi surinkti apie 2–3 mln. Lt.

„Įvesti įvažiavimo mokestį šią vasarą Palanga nepasirengusi. Kad vairuotojai nepajustų nepatogumų, reikia įdiegti tikrai modernias technologijas, kad nebūtų papildomų automobilių grūsčių“, – sako  Palangos mero patarėja Jurgita Vanagė.

Kurorto valdininkus vėsina ir Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje. Pasak jos, bausti nesumokėjusius rinkliavos pagal Administracinės teisės pažeidimų kodeksą, kaip norėjo Palangos savivaldybė, negalima.

„Savivaldybė tokiu būdu, norėdama išsisukti iš padėties, ketino numatyti tą atsakomybę įtraukdama į miesto tvarkymo ir švaros taisykles. Tačiau, kaip paaiškėjo, vietinės rinkliavos už naudojimąsi kurorto infrastruktūra nebūtų galima tiesiogiai susieti su minėtomis taisyklėmis. Todėl ir buvo nuspręsta, kad tokios atsakomybės jie taikyti negalės“, – teigia  Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš.

Išieškoti nesumokėtą rinkliavą, pasak Vyriausybės atstovės, būtų galima tik kiekvienu atveju kreipiantis į teismą. Procedūrai supaprastinti teiktų inicijuoti Administracinės teisės pažeidimų kodekso pakeitimus.

Palangos savivaldybės atstovai sako dar ieškosiantys galimybių apmokestinti įvažiuojančius automobilius. Liekančių galioti mokesčių – pagalvės mokesčio ir už automobilių stovėjimą kurorto gatvėse – šią vasarą didinti neketinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa  portretas
Imkit imkit kuo daugiau geriause tai nuo ratu skaiciaus nes pas kiekviena auto rasite 6 ratus va dar iskart nuo sedimu vietu auto , tai pat geras mokestis kaip pagalves , dar galima nuo spalvos imti , ir begales dar galimu mokesciu o dar valgai moki , siki moki zodziu valio suzides musu prisiktas pajurys

Tiesa

Tiesa portretas
Tiesa būtų tokia, jei Palanga įsivestų įvažiavimo mokestį, kurorte tikrai apmažėtų budulių, muštynių ir kito purvo. Taigi purvas Palangoje ir toliau bus!

ww

ww portretas
Kuo daugiau panašių "mokeščių" tuo mažiau žmonių ir tuo mažiau pinigų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių