Britanijos parlamentas pritarė studijų mokesčio padidinimui

Didžiosios Britanijos Bendruomenių rūmai ketvirtadienį pritarė maksimalaus mokesčio už studijas šalies aukštosiose mokyklose padidinimui.

Už tokį sprendimą balsavo 323 parlamentarai, 302 buvo prieš, skelbia Britanijos žiniasklaida.

Parlamentas pritarė siūlymui maksimalų mokestį už studijas padidinti nuo dabar galiojančių 3290 iki 6000 svarų sterlingų ir leido universitetams išskirtiniais atvejais mokestį padidinti iki 9000 svarų sterlingų.

Balsavimas surengtas po penkias valandas trukusių įnirtingų debatų parlamente. Tuo metu prie parlamento vyko didelio masto studentų protesto akcija, kuri vėliau tapo nekontroliuojama, kilo susirėmimų su policija. Trys policininkai buvo sužeisti ir dabar gydomi ligoninėje. Nukentėjusiųjų yra ir tarp protestuotojų. Studentus prie parlamento pastato išvaikė raitoji policija.

Parlamentarų sprendimas pritarti maksimalaus mokesčio už studijas padidinimui nuvylė jaunus žmones visoje šalyje, pažymėjo opozicinės Leiboristų partijos lyderis Edas Milibendas (Ed Miliband).

Verslo, inovacijų ir įgūdžių sekretorius Vincas Keiblas (Vince Cable) pareiškė, jog jis didžiuojasi tokiu parlamentarų sprendimu, nes jis „leis ilgą laiką palaikyti geriausius universitetus“. Tiesa, V. Keiblas neakcentavo, jog didinti mokestį už studijas reikia todėl, kad Britanijos vyriausybė mažina finansavimą aukštosioms mokykloms.

Verta paminėti, jog per studentų protesto akciją nukentėjo ir Velso princas Čarlzas su žmona. Anot naujienų kanalo „Sky News“, incidentas įvyko Regento gatvėje (Regent Street), kai karališkoji pora važiavo į teatrą „Palladium“.

Karališkosios šeimos spaudos tarnyba pranešė, kad 62 metų sosto įpėdinis ir 63 metų jo žmona nenukentėjo, tačiau buvo įskeltas jų automobilio stiklas, o pats automobilis aplietas dažais.


Šiame straipsnyje: studentaistudijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių