Elektroninės akys mato daugiau


2008-09-03
Tomas Jarusevičius
Elektroninės akys mato daugiau

Praėjusią savaitę oficialiai pristatytos vaizdo stebėjimo kameros jau davė naudos - Pažaislio vienuolyno prieigose žymiai sumažėjo teisėtvarkos pažeidimų.

Neseniai įrengtos vaizdo stebėjimo kameros jau pasitarnavo pareigūnų ir visuomenės labui. Pirmadienį ryte, apie 9 val., Panemunės policijos komisariato (PK) Petrašiūnų policijos nuovadoje įrengtame kompiuterizuotame vaizdo kamerų punkte pastebėtas aikštelėje nuošaliau stovintis įtartinas automobilis ir prie jo vairo sėdintis jaunuolis. Prireikė tik priartinti kamerų rodomą vaizdą, kad įsitikintum, jog vaikino rankose šiugžda suktinukė.

Apie pastebėtą galimą kvaišalų vartojimo atvejį Petrašiūnų policijos nuovados pareigūnai pranešė kolegoms patruliams. Šie jau po kelių akimirkų atsidūrė nurodytoje vietoje ir sulaikė jiems detaliai apibūdintą 27 metų kaunietį. Pas sučiuptą vyrą rastos kelios pakuotės, kaip įtariama, narkotinės medžiagos - kanapių. Kol kas augalinės kilmės medžiagas tiria ekspertai, kurie savo išvadomis turės patvirtinti arba paneigti, kad tai buvo kvaišalai.

Vis dėlto jau pirmoji sulaikytojo reakcija išdavė, kad jo turėtuose paketėliuose buvo kažkas neteisėto. Vyras ėmė dievagotis, esą visa tai priklauso ne jam, o nedideles pakuotes jis neva rado numestas ant žemės. Pirminiais duomenimis, pareigūnų naudojamos vaizdo kameros nieko panašaus neužfiksavo.

Kauno miesto policijos atstovė spaudai Ramunė Gražulienė pranešė, kad Panemunės PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse už šį nusikaltimą numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pasak Panemunės PK viršininko Egidijaus Kuckailio, įrengus vaizdo stebėjimo kameras Pažaislio kamaldulių vienuolyno prieigose, nerimą kėlusioje vietoje teisėtvarkos pažeidimų sumažėjo beveik perpus. Vaizdo kameromis vienuolyno prieigos stebimos visą parą, o prireikus į įvykio vietą pareigūnai iš greta esančios Petrašiūnų policijos nuovados atvyksta vos per kelias minutes.