Daugeliui šiuo metu didžiausias uždavinys rasti tinkamą ir originalią dovaną šventėms. Siūlome gaminius, kuriais galima papuošti ir švenčių stalą.
Kruopščiai apgalvoję, ką labiausiai mėgsta potencialus dovanos gavėjas, sumaišę pagrindinius komponentus su kupinu šaukštu šiltų jausmų – dovanos originalumu ir verte pralenksite visus kitus. Pristatome savo rankomis gamintos dovanos, iš virtuvės.
Pyragas stiklainyje
Jei turite savo „firminį“ pyragą ar tortą, kurio, kiekvienai progai pasitaikius, prašo draugai ar giminaičiai padovanokit dvi dovanas viename – jų mėgstamą pyragą ir pamoką, kaip jį pasigaminti patiems. Kaip tai padaryti? Suberkite į švarius, gražius stiklainius visus reikiamas pyrago sudedamąsias dalis, o ant etiketės surašykite visą gamybos eigą. Jei pyrago receptūra leidžia, į stiklainiukus galite dėti jau paruoštą tešlą, kurią tereikės iškepti.
Pomidorų ir čili džemas
Gavę šį padažą dovanų, greičiausiai, niekas nebepirks paprasto pomidorų padažo, o Jūs tapsite gurmanų guru.
Jums reikės: 2 raudonųjų svogūnų, 400g perpus supjaustytų mažų pomidorų, 400g ketvirčiais supjaustytų paprastų pomidorų, 3 didelių susmulkintų čili pipirų, 5cm sutarkuotos šviežios imbiero šaknies, 1 žvaigždinio anyžiaus, 250ml balto vyno acto, 300g rudojo cukraus, 2 šaukštelių sojų padažo.
Pakepkite raudonąjį svogūną su supjaustytais pomidorais keptuvėje ar puode ant mažos ugnies, sudėkite čili, imbierą, anyžių, actą ir cukrų. Užvirus masei, kaitinkite ją 30 min iki kol sutirštės. Įpilkite sojos ir pavirkite dar 2-3 minutes. Išpilstykite padažą į stiklainius.
Nauja tradicija – imbieriniai sausainiai
Niekas nepajuto, kaip imbieriniai sausainiai prigijo Lietuvoje ir tapo dar vienu šventiniu atributu. Įvairiausių formų naminiai imbieriniai sausainiai taps ne tik skania dovana, bet galės pasitarnauti ir kaip kalėdiniai papuošimai.
Jums reikės: 350 g miltų, 125 g sviesto, 2-3 šaukštų medaus, 5 šaukštų grietinėlės, 200 g cukraus, šaukštelio cinamono, maltų imbierų, maltų gvazdikėlių, pusės šaukštelio maltų kardamonų, ketvirtadalio šaukštelio kvapiųjų pipirų, ketvirtadalio šaukštelio juodųjų pipirų, tarkuoto muskato riešuto, pusės šaukštelio kepimo miltelių.
Glaistui: 1 kiaušinio baltymo, 2-3 šaukštų citrinų sulčių, 250 g cukraus pudros. Kiaušinio baltymą išplakite iki putų, supilkite citrinų sultis, cukraus pudrą, plakite plaktuvu, kol glaistas pasidarys blizgus ir tirštas.
Sviestą, medų, grietinėlę ir cukrų užvirinkite ant nedidelės ugnies, suberkite prieskonius ir dar pavirti ant silpnos ugnies 5 min. Gautą skystį sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais. Paruoštą tešlą palaikyti šaldytuve, kol atšals.
Iškočiojus tešlą formuokite norimos formos sausainėlius, kuriuos sudėję ant kepimo popieriumi išklotos skardos kepkite 180 laipsnių orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Iškepusius dar šiltus sausainius apliekite glaistu ir palikite sudžiūti.
Kalėdinis vegetarų stebuklas
Taip pat sėkmingai šis, dar nelabai girdėtas Lietuvoje, bet itin mėgstamas Didžiojoje Britanijoje, patiekalas gali tapti dideliu stebuklu ir prisiekusiems gurmanams. Su šiuo stiklainiuku dovanojate ne tik gurmanišką sprendimą bet ir sveikatą, nes pagrindinės dovanos sudedamosios dalys – burokėliai ir imbieras.
Burokėlių ir imbiero stebuklui Jums reikės: 500g šviežių, susmulkintų burokėlių, 1kg nuluptų, stambiai pjaustytų obuolių, 275g susmulkintų raudonųjų svogūnų, 2.5 – 5 cm sutarkuotos imbiero šaknies, 350g rudojo cukraus, 2 šaukštelių druskos, šaukštelio grūstų kvapiųjų pipirų, 750ml raudonojo vyno acto.
Burokėlius, svogūnus, obuolius kaitinkite keptuvėje ar puode. Pridėkite imbierą, cukrų, druską, kvapniuosius pipirus, actą ir viską gerai išmaišykite. Pakaitinkite iki virimo temperatūros, sumažinkite ugnį ir kaitinkite vieną valandą, nuolat maišydami, kol burokėliai suminkštės. Išpilstykite į stiklainius.
Naujausi komentarai