"Žalgiris" sulaukė vieno bokšto


2008-09-03
Gediminas Reklaitis

Kauno "Žalgiris" vakar laukė atvykstant abiejų savo vidurio puolėjų Ratko Vardos ir Loreno Woodso, tačiau Lietuvoje pasirodė tik pirmasis. Amerikietis atskristi ketina šiandien.

Dėl minučių nesijaudina

Simboliška, kad dėl minučių vidurio puolėjo pozicijoje šį sezoną konkuruosiantys L.Woodsas ir R.Varda turėjo atvykti tą pačią dieną, tačiau amerikiečiui sutrukdė problemos dėl paso. Savo kelionę L.Woodsas turėjo atidėti vienai parai.
Ne itin sklandi buvo ir R.Vardos kelionė. Skrydyje iš Belgrado per Vieną pasimetė vienas iš serbo krepšių, tad krepšininkui teko užtrukti pas Vilniaus oro uosto darbuotojus pildant reikiamus dokumentus.
Vos įžengęs į laukimo salę, R.Varda iškart išgirdo klausimą, ko tikisi konkurencinėje kovoje su L.Woodsu.

"Viską spręs treneris, kuris yra svarbiausias žmogus komandoje. Man nėra svarbu, ar žaisiu 15, ar 35 minutes. Klausysiu trenerio nurodymų ir stengsiuosi kuo labiau padėti komandai. Noriu žaisti aukščiausiu lygiu, o "Žalgiris" tai galėjo pasiūlyti", - sakė 29 metų 214 cm ūgio vidurio puolėjas.

Kalbėjosi su M.Beričiumi

R.Varda tikino vasarą netinginiavęs - individualiai sportavo, bėgiojo, vaikščiojo į treniruoklių salę. Krepšininkas sklaidė abejones ir dėl savo kelio traumos.

Dėl kairiojo kelio menisko ir kryžminių raiščių sužeidimo serbui 2006-ųjų pabaigoje teko gultis po chirurgo skalpeliu, o po to jis negalėjo sportuoti daugiau nei pusę metų.
Tačiau pernai, atstovaudamas Menorkos "ViveMenorca" komandai, R.Varda nepraleido nė vienų Ispanijos ACB čempionato rungtynių. Serbas vidutiniškai žaisdavo 18 minučių, pelnydavo 8,6 taško ir atkovodavo 3,9 kamuolio.

R.Varda pasakojo, kad gerai pažįsta Vilniaus "Lietuvos ryte" žaisiantį savo tautietį Branko Milisavljevičių, tačiau apie Lietuvą su juo dar nekalbėjo. "Žalgirio" naujokas informacijos gavo iš 2003-2004 m. Kaune žaidusio kito serbo - Miroslavo Beričiaus.
"Jo atsiliepimai labai geri, bet jis mane įspėjo, kad žiemą čia būna sniego, - šyptelėjo R.Varda. - Dabartinių "Žalgirio" žaidėjų nepažįstu, tačiau gerai žinau, kad Kauno klubas turi gilias tradicijas ir yra stipriausias šiame regione."

Šeima atvyks aplankyti

"Žalgirio" naujokas Kaune ketina įsikurti vienas, o šeima jo atvyks aplankyti kartą per vieną du mėnesius: "Kaune nėra tarptautinės mokyklos, tad mano trims vaikams nebus kur mokytis."

Šiandien R.Vardai Kauno klinikoje "Elite Medicale" bus patikrinta sveikata, po to turėtų įsigalioti jo dvejų metų sutartis su "Žalgiriu".

Šįvakar Lietuvos čempionai tikisi sulaukti ir L.Woodso, o kitas amerikietis Marcusas Brownas planuoja atvykti sekmadienį. Beje, "Žalgiris" tebesižvalgo ir M.Browno dublerio atakuojančio gynėjo pozicijoje.