Intrigos futbolo aikštėse ir šalia jų


2004-06-11
Intrigos futbolo aikštėse ir šalia jų

Iš Šilutės ekipos “dingęs” slovakas į Lietuvą sugrįš sekmadienį

Lietuvos futbolo A lygos čempionate abu favoritai iškovojo kuklias pergales: Kauno FBK “Kaunas” 1:0 įveikė Vilniaus “Vilnių”, o Panevėžio “Ekranas” 2:1 privertė pasiduoti Marijampolės “Sūduvą”.

Prie trečioje vietoje žengiančio Klaipėdos “Atlanto”, dvikovą su Vilniaus “Vėtra” baigusio 1:1, visiškai priartėjo Vilniaus “Žalgiris”, išvykoje 4:1 sutriuškinęs Šilutės “Šilutę”.

Debiutavo trys žaidėjai

Vilniaus “Vilnius” - Kauno FBK “Kaunas” 0:1 (0:1). Įvartis: R.Beniušis (23 min.).

Šį sezoną “Kaunui” pirmą kartą atstovavo vartininkas Eduardas Kurskis, gynėjas Darius Žutautas ir puolėjas Linas Pilibaitis. Po penkių savaičių pertraukos rungtyniavo ir traumą išsigydęs puolėjas Rimantas Žvingilas.

Svečiai nuo pat mačo pradžios perėmė iniciatyvą ir užspaudė vilniečius. Kėlinio viduryje po sumaišties “Vilniaus” baudos aikštelėje kamuolį atkovojo “Kauno” puolėjas Ričardas Beniušis ir pasiuntė jį į vartus. Tai trečiasis Ričardo įvartis šį sezoną. Jis tapo rezultatyviausiu komandos žaidėju.

Praleidę įvartį, aikštės šeimininkai ėmė rungtyniauti aktyviau, tačiau kartais neapdairiai sužaisdavo gynyboje. 69-ąją minutę “Kauno” gynėjo Dariaus Gvildžio smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į skersinį. Po 10 minučių galėjo pasižymėti R.Beniušis. Puolėjas atsidūrė vienas prieš vilniečių vartininką Audrių Dilį, pabandė permesti per jį kamuolį, bet šis pralėkė virš skersinio.

“Galėjome laimėti kur kas didesne persvara, bent 4:0. Dviejų progų neišnaudojo L.Pilibaitis, vienos - R.Beniušis”, - “Kauno dienai” teigė “Kauno” vyriausiasis treneris Šenderis Giršovičius.

Užsipuolė teisėją

Marijampolės “Sūduva” - Panevėžio “Ekranas” 1:2 (0:0). Įvarčiai: T.Radzinevičius (89 min.) ir A.Kučys (70 min.), A.Klimavičius (86 min.).

Šį sezoną pirmą kartą nepavyko pasižymėti rezultatyviausiam čempionato žaidėjui Povilui Lukšiui. Iki mačo su marijampoliečiais “Ekrano” puolėjas per kiekvienas varžybas įmušdavo po įvartį.

“Sūduva” dominavo didžiąją rungtynių dalį, sukūrė nemažai progų įvarčiui pasiekti, tačiau jų nerealizavo ir pralaimėjo. Suvalkijos komandos treneriai ir gerbėjai buvo labai nepatenkinti teisėjo Audriaus Kanclerio darbu.

Po mačo arbitrus iš aikštės teko lydėti apsaugos darbuotojams, nes žiūrovai į teisėjus mėtė plastikinius butelius, žiebtuvėlius. Su A.Kancleriu “vyriškai” pasikalbėjo “Sūduvos” antrasis treneris Vidas Žitinskas ir vienas atsarginis žaidėjas - jie paleido į darbą rankas.

Vilniaus “Vėtra” - Klaipėdos “Atlantas” 1:1 (0:0). Įvarčiai: N.Sasnauskas (61 min.) ir K.Deveika (49 min.).

Per pirmąsias 20 minučių kamuolį dažniau kontroliavo “Vėtros” futbolininkai, tačiau šimtaprocenčių progų nesukūrė. Kėlinio pabaigoje galėjo pasižymėti “Atlanto” puolėjas Martynas Karalius. Jis vienas išsiveržė prieš vilniečių vartininką Marių Poškų, tačiau nesugebėjo jo nuginkluoti.

Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo uostamiesčio komanda. Po baudos smūgio kamuolys atsitrenkė į Kęstutį Deveiką ir nuo jo įriedėjo į “Vėtros” vartus. Aikštės šeimininkai gan greitai rezultatą išlygino. Tai baudos smūgiu padarė gynėjas Nerijus Sasnauskas.

Mačo pabaigoje “Atlanto” puolėjas Andrius Puotkalis baudos aikštelėje susistabdė kamuolį, bet spyrė tiesiai į vartininką.

Abiejų komandų strategai lygiosiomis nesidžiaugė. “Vėtros” vyriausiasis treneris Valdas Ivanauskas apgailestavo, kad jo auklėtiniai nesugebėjo išvengti įvarčio po standartinės padėties. “Atlanto” vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius vis dėlto pripažino, kad, kai nusiramins, lygiųjų išvykoje su “Vėtra” gal ir nevertins kaip blogo rezultato.

M.Pastva išvyko trumpam

Šilutės “Šilutė” - Vilniaus “Žalgiris” 1:4 (0:2). Įvarčiai: O.Mozgovojus (83 min.) ir A.Jokšas (36 min.), K.Jasaitis (38 min.), A.Tereškinas (47 min.), M.Choružijus (68 min. iš 11 m).

“Šilutės” gynyba iki šių rungtynių nebuvo tragiška. Į pamario komandos vartus tik “Vilnius” buvo įmušęs tris įvarčius. Tačiau žalgiriečiai sugebėjo šilutiškių gynybą prakiurdyti.

“Net sunku pasakyti, kas atsitiko komandai. Šį sezoną sužaidėme prasčiausias rungtynes. Pritrūko ir sėkmės. Pirmas įvartis į mūsų vartus krito gal ir iš nuošalės, antrąjį turėjo ištraukti vartininkas. Kartą Nerijus Mačiulis pataikė į virpstą. Žodžiu, buvo ne mūsų diena. Kita vertus, “Žalgiris” žaidė gerai ir laimėjo pelnytai”, - sakė “Šilutės” vyriausiasis treneris Svajūnas Česnulis.

Per šį mačą “Šilutei” neatstovavo “Kauno” klubo paskolintas žaidėjas Milanas Pastva. Nerungtyniavo jis ir per LFF taurės varžybas su “Kauno jėgeriais”. Kur prapuolė legionierius iš Slovakijos?

“Kitą dieną po “Šilutės” ir “Kauno” varžybų Milanas Pastva buvo Šilutėje. Pasakęs, kad atvyks į vakarinę treniruotę, daugiau mūsų mieste jis nepasirodė. Slovakas dingo manęs neinformavęs ir daugiau aš apie jį nieko nežinau. Kodėl dingo? Gal dėl įvarčio, kurį įmušė į “Kauno” vartus. Bet tai tik spėlionės, aš tikrai nieko nežinau”, - “Kauno dienai” aiškino “Šilutės” vadovas Romas Taršauskas.

“Kauno” klubo direktorius Romualdas Kontrimas mūsų dienraštį informavo, kad M.Pastvą išleido į Slovakiją dėl šeimyninių aplinkybių.

“Niekur jis nedingo, paprasčiausiai namuose futbolininkui atsirado problemų. Sekmadienį M.Pastva jau bus Lietuvoje”, - tvirtino R.Kontrimas.

Anot direktoriaus, trečiadienį į Ukrainą išvažiavo dar vienas “Kauno” klubo legionierius Jurijus Sulimenka.

“Tai ką, pradėsime dabar šaukti, kad ir jis dingo? Iš tikrųjų futbolininkas išvyko į Lietuvos ambasadą Kijeve tvarkyti darbo vizos”, - sakė R.Kontrimas.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.”Ekranas” 7 1 1 21:7 22 
2.”Kaunas” 6 2 1 12:6 20 
3.”Atlantas” 4 4 1 8:3 16 
4.”Žalgiris” 4 3 2 11:5 15 
5.”Vėtra” 3 4 2 9:8 13 
6.”Vilnius” 2 1 6 8:13 7 
7.”Sūduva” 0 3 6 6:21 3 
8.”Šilutė” 0 2 7 5:17 2