Fondų likvidatorių ataskaitos - įslaptintos


2007-02-09
Dovilė KAMARAUSKIENĖ
Fondų likvidatorių ataskaitos - įslaptintos

Nebematydamas prasmės dirbti, LKF generalinis sekretorius nutarė trauktis iš pareigų

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto (VK) posėdyje Klaipėdoje karščiausi ginčai vyko kalbant apie Lietuvos vyrų ir moterų krepšinio rinktinių rėmimo fondų likvidavimą. Apie patvirtintus Lietuvos nacionalinių rinktinių kandidatų sąrašus “Kauno diena” rašė vakar.

Grasina teismu

LKF viceprezidentas Ramūnas Šalūga neatskleidė, ką posėdyje kalbėjo vyrų fondo likvidatorius Arnoldas Masalskis ir moterų fondo likvidatorius Algis Žvaliauskas.

“Išklausėme likvidatorių pranešimus, jų išvadas, kokia yra fondų finansinė situacija, jų kreditoriniai ir debitoriniai įsipareigojimai, tačiau VK nariai nutarė neviešinti šios informacijos”, - sakė LKF viceprezidentas Ramūnas Šalūga.

Nepaisant nutarimų neviešinti fondo likvidatorių ataskaitų, spaudoje buvo pasirodę LKF prezidento Vlado Garasto pareiškimų, kad pernelyg didelę vyrų fondo lėšų dalį “surydavo” administravimo išlaidos.

“Kauno dienos” žiniomis, A.Masalskis dėl galimai finansinių nusižengimų netgi grasina buvusiam fondo vadovui Algimantui Paviloniui teismais. Jis pateikė informaciją apie buvusiam fondo direktoriui išmokėtus atlyginimus bei premijas. Visas šias išmokas tvirtindavo fondo steigėjai.

Jaunių ir jaunimo rinktinėms - badmetis

Ginčų sulaukė ir numatomas šių metų LKF biudžetas. Aštuonioms rinktinėms ir LKF reikės išsiversti su 1,1 milijonu litų. Praėjusiais metais šešioms rinktinėms buvo skirta 1,8 milijono litų. Dar 2 milijonus litų numatoma padalyti Kauno “Žalgiriui” ir Vilniaus “Lietuvos rytui”, kuriuos stipriausiems šalies klubams skirs Kūno kultūros ir sporto departamentas.

Nesutikdamas su tokiais lėšų skirstymais, atsistatydinti nutarė ilgametis LKF generalinis sekretorius Saulius Samulevičius. VK nariams įteikė prašymą atleisti jį iš pareigų nuo gegužės 1 dienos.

“Jeigu prioritetas - profesionalūs klubai, galbūt federacija visai nereikalinga? - retoriškai klausė S.Samulevičius. - Nematau prasmės dirbti toliau. Palyginti su praėjusiais metais, šią vasarą turėsime dvejomis jaunių ir jaunimo rinktinėmis daugiau nei pernai, nes iškovojome kelialapius į pasaulio čempionatus. Bet neįsivaizduoju, kaip rinktinė gali už 100 tūkstančių litų pasirengti varžyboms, į jas nuvykti ir dalyvauti. Dar reikia sumokėti 25 tūkstančių litų dalyvio mokestį. Gal mums nebereikia jaunių ir jaunimo rinktinių? O gal reikės pradėti keliauti už savo pinigus, kaip rankininkams?”

Pasak S.Samulevičiaus, federacijai labai trūksta ir darbuotojų. Įvertinant darbo apimtis, LKF turėtų dirbti 16 žmonių, dabar jų yra tik šeši.

A.Mineikį išteisino

LKF VK nariai nutarė kreiptis į FIBA dėl Kėdainių “Nevėžio” krepšininko Audriaus Mineikio, kuris įtariamas vartojęs dopingą. Sprendimo keliai buvo du - išteisinti arba bausti. Atsižvelgus į motyvus, VK nariai nutarė žaidėją išteisinti.

“Nutarta prašyti FIBA, kad netaikytų sankcijų Mineikiui, nes akivaizdu, kad tai buvo netyčinis veiksmas. Jis padarė vienintelę klaidą, neįrašęs į anketą, kad vartojo vaistus nuo kosulio - klembuterolį”, - sakė S.Samulevičius.

VK nariai nutarė imtis iniciatyvos, kad visi profesionalūs Lietuvos klubai gautų draudžiamų prepratų sąrašus, ir siekti, kad šių klubų komandos turėtų gydytojus.