Šampanas prieplaukoje - po trejų metų laukimo


2006-04-05
Jūratė KUZMICKAITĖ
Šampanas prieplaukoje - po trejų metų laukimo

“Combo” klientus pakvies ne į prabangiausią mieste trijų salių klubą, bet į restoraną su gera programa

Po trijų savaičių Raudondvario plente, senojoje Nemuno prieplaukoje, lankytojus sutiks 400 vietų “Combo” restoranas.

Pramogų objektas, kurio atidarymo kauniečiai laukė trejus metus, bus gerokai kuklesnis, nei kalbėta prasidėjus rekonstrukcijos ir statybos darbams. Tačiau žadama, kad “Combo” restorane bus ir džiazo, ir studentiškų renginių, ir varjetė.

Didieji planai - geresniems laikams

Prognozės apie didžiausią ir įspūdingiausią Kauno klubą, kuris įsikurs naujosiose “Combo” patalpose rekonstravus Nemuno prieplauką ir joje tarybiniais laikais veikusį restoraną, išsipildys tik iš dalies.

Balandžio pabaigoje duris atversiantis “Combo” pramogų objektas, kuriame vyks naktiniai festivalio “Kaunas Jazz” Jam Session, neturės trijų salių - 1000 vietų pagrindinės, jaunimui skirtos techno salės ir varjetė salės brandesnei auditorijai.

Grandioziniai planai su didžiausia Kaune koncertine sale, pasak “Combo” savininko Rimo Kišono, atidedami geresniems laikams, kai galbūt pavyks pasinaudoti Europos Sąjungos fondų lėšomis.

“Kol kas veiks tik 400 vietų restoranas, - paaiškino “Kauno dienai” R.Kišonas. - Nenorime ko nors nuvilti, todėl nežarstysime žodžių “didžiausias”, “prabangiausias”, “įspūdingiausias”. Nežadame jokių stebuklų. Normali salė normaliems žmonėms”.

Naktinio klubo nebegaivins

“Pabrėžiu - tai bus restoranas, o ne naktinis klubas”, - kalbėjo koncertinės agentūros “Combo” savininkas. Anksčiau “Combo” naktinis klubas veikė Laisvės alėjoje, kino teatro “Laisvė” patalpose. Kino teatrą privatizavus ir pasibaigus nuomos sutarčiai, “Combo” klubas iš centrinės miesto gatvės dingo.

Nors buvo vilčių, kad gera muzika ir renginiais garsėjęs “Combo” klubas prisikels naujose patalpose Nemuno prieplaukoje, R.Kišonas neslepia neketinąs reanimuoti naktinio klubo.

“Naktiniai klubai Kaune užsidaro, - konstatavo jis. - Mums pakaks restorano su gera programa. Jei pavyks gauti ES pinigų ir tęsti statybas, kalbėsime apie naują didelę apie 1000 vietų salę. Bet aš nenoriu nieko žadėti. Ką gali žinoti, gal šį objektą parduosime?”

Sugrįžta seni klientai

R.Kišonas teigia, kad, vos pradėjus Nemuno prieplaukoje veikti naujajam “Combo” restoranui, renginių šiam pramogų objektui nepritrūks. Keliems pavasario savaitgaliams “Combo” restoranas jau užsakytas.

“Sugrįžta visi mūsų seni klientai, kurie savo renginiams rinkdavosi “Combo”, - pasakoja jis. - Pas mus vėl vyks “Kaunas Jazz” naktiniai koncertai, gražiausios kaunietės rinkimai, studentų šventės, bliuzo renginiai, daug užsienio atlikėjų pasirodymų. Bus ir klubinio tipo, varjetė programų. Nenoriu reklamuotis šaukdamas, kad būsime didžiausi ir kiečiausi, bet, manau, žmonės mus lankys”.

“Combo” savininkas, kalbėdamas apie naująjį restoraną, pamini svarbiausią kozirį - aplinką. “Vieta tikrai nuostabi, - sako R.Kišonas. - Šiltuoju sezonu planuojame renginius ir klientų aptarnavimą lauke, su vaizdu į Nemuną. Mąstome ir apie vandens pramogas”.

“Naktinė oazė” bus rekonstruojama

Tuo tarpu kitas Kauno klubas - prieš pusantrų metų Šilainiuose duris atvėrusi “Naktinė oazė” balandžio 29 d. lankytojus pakvies į sezono uždarymo vakarą.

UAB “Gradentė”, kuriai priklauso “Naktinė oazė”, direktorė Smiltė Mažūnienė neigia kalbas, kad klubas uždaromas visam laikui.

“Nuo pat “Naktinės oazės” veiklos pradžios sklido tokie gandai - kad klubas jei ne ryt, tai poryt bus uždarytas, - kalba S.Mažūnienė. - Tačiau pernai, užsidarę vasaros sezonui, rudenį vėl pakvietėme lankytojus. Šiemet bus tas pats”.

Paklausta, kodėl “Naktinė oazė” šiais metais vasaros sezoną pradeda stebėtinai anksti, direktorė paaiškino, kad iki rugsėjo mėnesį skelbiamo naujojo sezono ketinama gana radikaliai rekonstruoti “Naktinės oazės” erdvę.