Pasaulinės žvaigždės komplimentai Kauno kolektyvui


2004-04-24
Jūratė KUZMICKAITĖ
Pasaulinės žvaigždės komplimentai Kauno kolektyvui

“Aš labai patenkintas. Ne tas žodis!” - neslėpė emocijų “Kauno bigbendo” vadovas Romualdas Grabštas po koncerto su pasaulinio garso trimitininku Rendžiu Brekeriu iš Jungtinių Valstijų. R.Brekeris ir “Kauno bigbendas” prisistatė festivalio “Kaunas Jazz 2004” publikai ketvirtadienio vakarą.

“Iš pradžių truputį jaudinomės, - pasakojo įspūdžius R.Grabštas. - Tai buvo technine, netgi, sakyčiau, filosofine prasme sudėtingas repertuaras. Bet koncertuoti buvo labai “fain”. Su Brekeriu jauku groti”.

R.Brekeris po koncerto Vytauto Didžiojo universiteto salėje, kur buvo sutiktas ir išlydėtas audringais aplodismentais, savo ruožtu negailėjo komplimentų Kauno kolektyvui. “Mūsų bendras grojimas pranoko visus mano lūkesčius, - kalbėjo jis apie pasirodymą su “Kauno bigbendu”. - Jaučiausi taip, kaip jaučiuosi bet kurioje pasaulio scenoje grodamas su labai geru orkestru”.

R.Brekeris ir “Kauno bigbendas” “Kaunas Jazz” publikai padovanojo emocingą ir dinamišką koncertą. Įdomi buvo ir pirmoji jo dalis, kurioje pasirodė trys jauni Lietuvos muzikantai: Ąžuolas Pulauskas bei Mykolas ir Motiejus Bazarai. Festivalio klausytojai jau išgirdo patį margiausią į Kauną atkakusį kolektyvą “World Groove Project”, kuriame temperamentingą, skirtingų nacijų ritmais pulsuojančią muziką groja muzikantai iš Olandijos, Senegalo, Vokietijos, Indijos.

Vienybės aikštėje, kur įrengta scena nemokamiems “Kaunas Jazz” koncertams, vakar koncertavo užsienio ir savi muzikantai, buvo demonstruojamos džiazo mados, o vėlai vakare aikštę nušvietė fejerverkas.

VDU salėje penktadienio vakarą publika plojo vienai geriausių Lenkijos džiazo grupių “Nahorny Trio” bei “Djabe” iš Vengrijos. “Combo” klube naktiniame koncerte grojo “Don Johnson Big Band” iš Suomijos.