Švediškai keptos bulvės
Reikės: 10 bulvių (geriausia vienodo dydžio, apvalių), 10 nedidelių gabaliukų sviesto, druskos, pipirų, 3-4 šaukštai tarkuoto sūrio.
Bulvės nuskutamos, supjaustomos skersai plonais griežinėliais (bet ne iki galo, kad iš išorės atrodytų sveikos), sudedamos į sviestu išteptą skardą, apibarstomos druska ir pipirais, ant kiekvienos uždedama po gabaliuką sviesto. Viskas apibarstoma tarkuotu sūriu. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, kol bulvės suminkštėja. Valgoma su lapinėmis salotomis, mėsa arba troškinta žuvimi.
Rytietiškai keptos bulvės
Reikės: 1 kg bulvių, 350 g pomidorų, 150 g vandens, 60 g aliejaus, 2-3 skiltelių česnako, čiobrelių, petražolių, druskos, pipirų.
Nuskustas bulves supjaustyti griežinėliais. Sudėti į kepimui skirtą indą. Ant bulvių sudėti supjaustytus pomidorus. Pabarstyti susmulkintais česnakais ir petražolėmis, užberti druskos, pipirų. Supilti vandenį ir aliejų, pabarstyti čiobreliais. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje maždaug valandą.
Vokiškas bulvių pyragas
Reikės: 1,5 kg žalių bulvių, 0,5 kg virtų bulvių, 1-1,5 litro pasukų arba rūgusio pieno, miltų, druskos, margarino arba aliejaus kepimui.
Žalios bulvės sutarkuojamos, virtos sumalamos, į jas supilamos pasukos, įberiama truputį miltų, tešla pasūdoma ir sudedama į riebalais išteptą skardą. Pyragas kepamas vidutinio karštumo orkaitėje, kol pasidaro auksinės gelsvos spalvos. Paskui supjaustomas gabalais ir dar karštas aptepamas mėlynių uogiene arba paduodamas su vaisiais.
Kiaušiniai bulvių lizdeliuose
Šiam angliškam patiekalui reikės: 1 kg bulvių, 40 g sviesto arba margarino, 70 g sūrio, 5 kiaušinių, 50 g pieno, maltų džiūvėsėlių, riebalų, druskos, pipirų.
Bulves išvirti, sugrūsti su pienu ir sviestu, įdėti prieskonių. Į riebalais išteptą skardą sudėti bulvių masę. Joje padaryti penkis lizdelius, įmušti kiaušinius, pasūdyti. Prieš įdedant skardą į orkaitę, viską pabarstyti maltais džiūvėsėliais, sumaišytais su tarkuotu sūriu, palaistyti ištirpintu sviestu. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje, tik pabaigoje padidinti temperatūrą, kad paviršius gražiai paruduotų.
Parengė D.V.
Naujausi komentarai