Panemunės šile daugėja gyvenamųjų namų


2004-03-06
Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
Panemunės šile daugėja gyvenamųjų namų
Kauno politikai palaimino skandalingosios bendrovės “Rodena” planus

Miesto Taryba be jokių ginčų ir diskusijų patvirtino Kiškių gatvėje 20, 26 ir 28 numeriais pažymėtų sklypų detaliuosius planus. Bendrovės “Rodena” prašymu minėtos teritorijos buvo padalytos į mažesnius sklypus, kuriuose leista statyti gyvenamuosius namus.

Prieš keletą savaičių politikai nesiryžo svarstyti šių detaliųjų planų ir išbraukė juos iš Tarybos posėdžio darbotvarkės. Oficiali priežastis - šių klausimų nespėta apsvarstyti Tarybos komitetuose. Tačiau kai kurie politikai prisipažino, kad jiems nerimą kelia skandalingas bendrovės “Rodena” šleifas.

“Kauno diena” ne kartą rašė apie skandalingąją bendrovės “Rodena” istoriją, kai vienoje vaizdingiausių miesto vietų, pažeidžiant įstatymus, iškilo privačių namų kvartalas. Iki šiol dokumentuose prabangios vilos įteisintos kaip kuklūs poilsio nameliai. Dabar Savivaldybėje jau rengiamas detaliojo plano projektas, kuriuo norima padalyti ir Kiškių gatvės 1 numeriu pažymėtą sklypą.

Savivaldybės kuluaruose kalbama, kad miesto Tarybos sprendimas - tai savotiškas skandalingosios istorijos tęsinys. Tačiau specialistai pripažino, kad visi dokumentai parengti teisėtai. “Nerimą kelia vienintelė aplinkybė, kad bendrovė “Rodena” vėl nesiimtų neteisėtų veiksmų”, - teigė Savivaldybės tarnautojai.