Nešiotinas menas


2003-11-29
Nešiotinas menas
Galerijoje “Spalvų paslaptys” (M.Valančiaus g. 12) trečiadienį atidaryta ir iki Naujųjų metų veiks Aušrelės Mačiulienės odos kūrinių paroda “Neblėstanti elegancija”

Dailininkų odininkų grupės “DermArs” narė Aušrelė Mačiulienė demonstruoja stulbinamai “švarios” atlikimo technikos ir originalios idėjos derinį. Naujausi jos kūriniai - papuošalai iš odos - pagaminti iš vadinamųjų “odos akmenų” arba sukurti autorine, dailininkės juokais vadinama “šimto juostelių, šimto mazgelių” technika.

A.Mačiulienė, žinoma odininkė, šiemet su keletu kolegų ES kultūrinių mainų programos dėka stažavosi Vokietijoje pas vieną garsiausių pasaulio odos dailės meistrų olandą Renė Bėrensą. Ten išmoko ne tik gaminti Lietuvoje nematytą dalyką - “odos akmenis”, bet ir tvarkingos kūrybinės idėjos raiškos.Vokietijoje to neįmanoma neišmokti, konstatuoja A.Mačiulienė, dabar, kaip ir jos kolegos vokiečiai, galinti pabrėžti, jog naudoja tik ekologiškas medžiagas, o jos papuošalai - techniškai tvarkingai pagaminti.

A.Mačiulienės papuošalai atrodo kaip skulptūriniai meno objektai, bet yra tikrai skirti ilgam nešiojimui. “Apatinis šio papuošalo sluoksnis - nedažomas (taigi jūsų kūno “nenuspalvins”), o viršutinis dažytas ekologiškais akrilo dažais, kurie tinkami net mažų vaikų dailės darbams”, - rodydama vieną iš dviejų sluoksnių odos ir karoliukų pagamintą papuošalą pasakojo “Spalvų paslapčių” galeristė. Įspūdingiausiai atrodantys papuošalai pagaminti iš “odos akmenų” - ispaniškos augalinio rauginimo odos, dažytos specialiais spiritiniais dažais. Antkaklis pagamintas iš geros kokybės itališkos drabužinės odos. “Šimto juostelių, šimto mazgelių” koljė - tai odos juostelių miške pakibę “sniego” karoliukai.