Muzikantus sudomino Zokniuose dislokuoti naikintuvai


2004-06-11
Muzikantus sudomino Zokniuose dislokuoti naikintuvai

Stebuklingas lopšinės poveikis

Dainininkė Sati jau nebesuka galvos dėl vieno dalyko, kuris jaunoms mamoms kartais tampa tikra kančia. Anksčiau atlikėja savo sūnelį Ariją migdydavo dainuodama pačios sukurtą lopšinę “Lai nuneš Tave svaja”. Kartais ji išsitęsdavo iki gero pusvalandžio. Tačiau dabar, rengdamasi po kelių dienų pasirodysiančio albumo “Meilės paslaptis” pristatymui, Sati šiek tiek gudrauja. Ji paleidžia dainos įrašą, ir po kelių minučių mažylis jau smagiai miega. “Neseniai pas mus su savo mažamečiu vaiku viešėjo viena pažįstama. Iki vėlumos klausėmės naujo albumo dainų, kalbėjomės, o mažyliai lyg užsispyrę niekaip nenorėjo eiti miegoti. Tačiau vos pasigirdus pirmiesiems “Lai nuneš Tave svaja” garsams, vaikai sukluso, ramiai susirietė į kamuoliukus ir netrukus užmigo”, - stebuklingu savo pačios sukurtos lopšinės poveikiu džiaugėsi Sati.

Žada susukti dokumentinį filmą

Vakar Gintarė išvyko į JAV, kur surengs keturis koncertus lietuvių bendruomenės nariams. “Svajoklio” atlikėja su savo koncertine programa pasirodys Baltimorėje, Niu Džersyje, Konektikute ir Čikagoje. “Amerikos lietuviai išgirs ir senas, ir visiškai naujas dainas, kurios bus įrašytos netrukus pasirodysiančiame mano naujame albume. Amerikoje būsiu pirmą kartą, todėl per dvylika viešnagės dienų stengsiuosi kuo daugiau pamatyti ir, žinoma, suteikti kuo geresnių emocijų į mano koncertus atėjusiems Amerikos lietuviams”, - pasakojo Gintarė. Amerikoje bus nufilmuotas dokumentinis filmukas apie Gintarę, kuris pasirodys atlikėjos būsimojoje kompaktinėje plokštelėje. Dainininkė į Lietuvą grįš birželio 22 dieną.

Belgai koncertavo savo tautiečiams

Sekmadienį belgų grupė “Cisco Kid” atvyko į Šiaulius, kur NATO bazėje jų nekantriai laukė Belgijos karinių oro pajėgų pilotai. “Kai sužinojau, kad mūsų kariai dislokuoti Šiaulių bazėje, susisiekiau su Belgijos kariuomenės atstovais ir pasiteiravau, ar nebūtų šaunu surengti jiems koncertą, kai lankysimės Lietuvoje. Kariai labai nudžiugo ir štai mes - Šiauliuose. Tikrai nuostabu sutikti tiek mano tautiečių šiame nedideliame Lietuvos mieste”, - džiaugėsi “Cisco Kid” lyderis Francis van Mechelenas. “Cisco Kid” nariai apžiūrėjo visus keturis Šiauliuose esančius naikintuvus F-16, pasėdėjo vieno jų kabinoje, pabendravo su pilotais. “Galimybės kaip keleiviui skristi su “F-16” nėra, bet vadas mus pakvietė atvykti į oro pajėgų bazę Belgijoje ir ten išbandyti “F-16” simuliatorių bei surengti koncertą belgų kariams ne tik Lietuvoje, bet ir tėvynėje”, - sakė Francis.

Simbolinė ir netikėta dovana

“Delfinai” dalyvauja vasaros atvirų aikštelių ture ir daug keliauja po Lietuvą. Turo metu beveik visose koncertuose galima pamatyti tris ištikimiausias grupės gerbėjas. Praėjusią savaitę gerbėjos Stano padovanojo neįprastą dovaną - 999 iš popieriaus išlankstytas gerves. “Net sunku patikėti, kad jos netingėjo tiek dirbti. Gervių lankstymas turi gilią prasmę. Atsimenu tą gražią ir graudžią istoriją apie mergaitę iš Japonijos, kuri po atominių bombų sprogimo buvo paveikta radiacijos ir tikėjo, kad išgyvens, jei iš popieriaus išlankstys 1000 gervių. Deja, ji nespėjo to padaryti. Man gi pasisekė labiau, gerbėjos, atnešusios 999 gerves, pasiūlė sugalvoti norą ir kai jį sugalvojau, čia pat sulankstė paskutiniąją - 1000-ąją gervę. Todėl mano noras turi būtinai išsipildyti”, - sakė Stano. Paklaustas, ko gi jis panorėjo, “Delfinų” lyderis prisipažino, kad jo noras buvo visai nematerialus. “Tiesiog panorėjau, kad mano muzikos žmonės nepamirštų po kelerių metų, kad dainos gyvuotų ilgai ir net po 20 metų būtų prasmės jas klausytis”, - sakė Stano.

“Mango” ir repas

Pati energingiausia ir griežčiausia grupės “Mango” narė Vika, naujoje dainoje debiutuos ir kaip reperė. “Na, reperė - per stipriai pasakyta. Tiesiog ten yra kelios vietos, kuriose repuojama, ir visi nutarė, kad geriau nei aš, to nepadarys nė viena narė”, - sakė Vika. “Kas pažįsta Viką ir žino jos charakterį, tikrai neturėtų stebėtis. Ji visada žavėjosi hiphopu, o ir pati yra tokia mergina, kuri gali parodyti aplinkiniams, iš kur kojos dygsta”, - sakė Rima. Merginos pripažino, kad nauja daina išties eksperimentinė. “Mes nenorime nutolti nuo savo stiliaus, bet visada reikia išbandyti naujus elementus. Tik nedramatizuokite, “Mango” tikrai netaps repo grupe - tai neįmanoma”, - juokėsi merginos. Nauja daina gali tapti ir pagrindiniu vasaros kūriniu. “Tiesa, vis dar nesame apsisprendusios ir renkamės iš dviejų dainų. Ilgai nebeteks laukti, greitai išgirsite ir suprasite, koks buvo mūsų sprendimas”, - sakė “Mango” narės.

Vienoje aikštėje su Čempionų lygos nugalėtoju

Atėjęs į klubo “Prelegentai” treniruotę Deivis pamanė, kad jam vaidenasi - aikštėje drauge su kitais mėgėjais lakstė Edgaras Jankauskas. “Akimirką tikrai norėjau įgnybti sau ir įsitikinti, kad tai yra tiesa. Paskui paaiškėjo, kad “Prelegentai” Edgarą pakvietė, o jis ir sutiko su mumis pažaisti”, - sakė Deivis. Pamatęs dainininko bucus, E.Jankauskas pajuokavo, kad geriau su Deiviu žaisti vienoj komandoj. “Mano bucai - tikrai bjaurūs, su kažkokiais nestandartiniais gumbeliais. Jais galima skaudžiai įspirti. Jaučiu, kad su tokiais į profesionalias varžybas tikrai nepatekčiau. Kaip tyčia su Jankausku žaidėme priešingose komandose. Kelis kartus bandžiau apsiginti, bet jis lengvai mane apėjo. Kur jau ten mums lygintis... Šiaip jis šaunus vaikinas, visai nepasipūtęs. Per tas mūsų rungtynes galėjo įmušt, velniai žino kiek įvarčių, bet dažniau sudarė sąlygas mušti kitiems”, - pasakojo Deivis.

Didžiuojasi savo tikru vardu

Geltoną glumina kvailos spekuliacijos dėl jos tikrojo vardo. “Mano tikrasis vardas yra Edilija. Manau, kad tai jau buvo skelbta spaudoje ir nėra jokia paslaptis. Šį vardą man davė tėtis. Labai džiaugiuosi, kad mano vardas - retas ir nenuvalkiotas. Dija pasivadinau tik todėl, kad taip trumpiau, o dabar dauguma jau įprato, kad vadinuosi Geltona”, - sakė dainininkė. Atlikėją labai stebina, vis dar pasitaikantys kvaili aiškinimai, kad jos vardas - Leokadija, Diana ar kiti panašūs, su trumpiniu Dija susiję, vardai. “Tai, kad daugelis vis dar spėlioja, koks mano vardas, tik rodo, kad mano asmuo jiems įdomus. Dėl to nė vienas dainininkas labai nepyksta. Taigi ir mano susierzinimas greitai praeina ir su draugais iš to tik smagiai pasijuokiame”, - sakė Geltona.

“Čia ir dabar”, “Bombonešio” bei “Muzikos žinių” inf.