Ja naudojasi firmų darbuotojai, valdžios įstaigų tarnautojai, galintys pietums skirti apie dešimt litų
Nors maistą į namus tiekiančios firmos teigia, kad konkurencija didėja, tačiau kuriasi vis naujos tuo užsiimančios įmonės. Verslo senbuviai sako, jog patiekalų kainos smarkiai sumažėjo, o klientų išliko beveik tiek pat.
Veteranai pajuto konkurenciją
Bendrovė Vaišinta maistą į namus ir į darbovietes veža jau dešimt metų. Kaip teigė jos direktorius Leonas Mackevičius, bendrovė buvo viena pirmųjų, pradėjusių šį verslą Kaune.
Per dešimt metų užsakymų skaičius išliko maždaug toks pats, bet sumažėjo perkamų patiekalų kiekis. Dar labiau, bene dvigubai, sumažėjo patiekalų kainos. Konkurencija čia yra didžiulė. Žinau apie dvidešimt įmonių, vežančių maistą į namus. Bet jį gali pristatyti vos ne kiekvienas baras. Todėl ir nenoriu plačiau apie tai kalbėti, - sakė L.Mackevičius.
Anot jo, bendrovė yra turėjusi apie 30 tūkstančių užsakovų. Tarp klientų - automobilių servisai, parduotuvės, ligoninės, įstaigos ir t.t. Turime sudarę sutarčių dėl kasdienio maisto tiekimo. Nieko naujo nepasakysiu: dieną maistas užsakomas į darbą, vakare - į namus, - sakė L.Mackevičius.
Kinų patiekalai - nebūtinai brangūs ir aštrūs
Kiniško maisto restoranas Čanas Kaune į namus patiekalus vežioja pusantrų metų. Direktorė Dalia Paulauskienė taip pat teigė, kad mieste didelė konkurencija.
Mes vis dar susiduriame su savotišku žmonių požiūriu į kinų maistą. Dar gaji nuostata, kad tai brangūs patiekalai. Bet mes siūlome ne restoraninius, po 20-30 litų kainuojančius patiekalus, bet greitą maistą, kurio porcijos kainuoja kelis kartus mažiau. Pastebime, kad mūsų maisto daugiau užsakoma per šventes, išskirtines dienas. Tada žmonės įsitikina, kad kinų patiekalai nėra vien tik aštrūs ar pagaminti iš kažkokių gyvių. Iš tikrųjų gaminame patiekalus iš lietuviams įprastų maisto produktų, - sakė D.Paulauskienė. Ji teigė, kad kol kas studentai mieliau užsisako picas nei kokybiškesnį maistą, nors tai kainuoja panašiai.
Anot direktorės, kinų maistą jau pamėgo sporto klubų, soliariumų darbuotojai, gydytojai, verslininkai. Jį valgo ne tik direktoriai, - tikino Dalia. Ji neabejoja, kad per šventes vėl padaugės užsakymų. Paprastomis dienomis daugiausia jų sulaukiama prieš pietus. Kuo mūsų maistas kitoks? Visų pirma - jis lengvai virškinamas, neapsunkina skrandžio. Darbo metu tai labai svarbu, - sakė Čano direktorė.
Nuolatiniai užsakovai
Spaustuvės Regrafas darbuotojai nuolat užsako maistą į darbovietę. Maketuotojas Virgis paaiškino, kad įmonė įsikūrusi nuošaliau nuo kitų objektų, šalia nėra net parduotuvės.
Todėl karštas maistas į darbą man labai patinka. Jį užsakome po 3-4 kartus per dieną. Dažniausiai skambiname į Vaišintą ar Gabrieliaus vaišes. Didelio skirtumo tarp jų patiekalų ir kainų nepastebėjau. Aš pavalgau už dešimt litų - tiek kainuoja didelis kepsnys su garnyru, kartais užtenka ir septynių litų, - pasakojo jis. Jo kolegė teigė, kad jai užtenka ir mažesnių porcijų, pavyzdžiui, žemaičių blynų už 3,5 lito.
Tomas, taip pat prisėdęs prie pietų stalo, sakė maistą atsinešąs iš namų. Tada bent jau žinau, iš ko jis ir kaip pagamintas. Namų maistas man skaniausias, - sakė jis.
Skundų neužfiksuota
Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos ir rinkos priežiūros skyriaus vedėjas Petras Tarvydas teigė, kad neprisimena nė vieno skundo dėl maistą į namus pristatančių bendrovių.
Per pastaruosius trejetą metų, kai mes šią sritį kontroliuojame, tikrai negavome skundų. Manau, kad tai suprantama. Maistą pristatančios firmos nori turėti nuolatinių klientų, todėl stengiasi viską daryti gerai, - sakė P.Tarvydas.
Naujausi komentarai