Kauno valdžia ignoruoja įstatymus


2003-11-29
Violeta GUSTAITYTĖ
Kauno valdžia ignoruoja įstatymus

Įstatymai numato, kad Savivaldybėje privalo būti Savivaldybės gydytojas, tačiau šios institucijos Kaune iki šiol nėra. Tuo pasigirti gali tik kelios savivaldybės visoje Lietuvoje.

Dar vasarą Kauno savivaldybėje apsilankę Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai atkreipė miesto vadovų dėmesį į šį faktą ir ragino laikytis įstatymų. Tuo metu ministerijos valstybės sekretorius V.Žilinskas, ministro patarėjas P.Šerpytis ir tuometinė Teisės skyriaus vedėja R.Navickienė buvo pakviesti į Kauną pabūti arbitrais Savivaldybės Sveikatos skyriaus ir privačių medicinos gydymo įstaigų konflikte dėl minėtas įstaigas diskriminuojančio sprendimo - neleisti teikti psichinės sveikatos priežiūros paslaugų. R.Navickienė taip pat reikalavo, kad iš bendradarbiavimo sutarties, kurią Savivaldybė siūlė privatiems centrams pasirašyti, būtų pašalinti įstatymams prieštaraujantys reikalavimai. Atkreiptas dėmesys, kad daugelyje Lietuvos miestų nekyla tokių problemų kaip Kaune. R.Navickienė net siūlė reformuoti Sveikatos skyrių, jei prie tų pačių problemų tenka grįžti ne pirmą kartą.

Sveikatos apsaugos ministerijos dabartinė Teisės skyriaus vedėja Nerija Stasiulienė “Kauno dienai” vakar patvirtino, jog, nepriklausomai nuo to, kad Savivaldybėje yra Sveikatos skyrius, turi būti ir Savivaldybės gydytojo institucija.

“Įstatymas turi būti vykdomas. Savivaldybės gydytojo nuostatai patvirtinti Vyriausybės nutarimu: jų privalu laikytis visoms savivaldybėms”, - sakė ministerijos Teisės skyriaus vedėja Nerija Stasiulienė.

Nors miesto vadovai dar liepos mėnesį per minėtą ministerijos atstovų vizitą žadėjo, jog bus įsteigta Savivaldybės gydytojo institucija, tačiau kada tai bus padaryta, Kauno meras Arvydas Garbaravičius vakar vis dar nieko konkretaus negalėjo pasakyti.