Dingo R.Pakso bendražygis


2004-06-11
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Dingo R.Pakso bendražygis

Politinę versiją verslininko ieškantys pareigūnai atmetė iš karto

Vakar rytą Kalvarijos policijai pranešta, kad dingo Kalvarijos savivaldybės tarybos narys, buvęs jos Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, vadovavęs Liberaldemokratų partijos Kalvarijos skyriui Algirdas Geležius.

Vieną kartą negrįžo

Į policiją kreipėsi šio dvidešimt devynerių metų verslininko žmona, nesulaukusi jo įprastu laiku grįžtant iš šeimos poilsiavietės.

Kad vyras nakvoja šeimos sklype prie Jurgežerių ežero, kuriame kol kas stovi tik automašina-vagonėlis, o ateityje turėtų išdygti kaimo turizmo sodyba, buvo įprastas dalykas. Tačiau iki aštuonių ryto jis visada grįždavo į namus.

Vakar rytą negrįžo, todėl žmona nuvažiavo prie ežero pati: pažiūrėti, ar kas neatsitiko.

Vyro automobilis “Mazda 626” rastas įprastinėje vietoje neužrakintas, ežeran buvo įmerktos meškerės, tačiau paties vyro niekur nesimatė. Kaip paaiškėjo, nenakvojo jis naktį ir vagonėlyje.

Maža to: žmonai pasirodė, kad nuo automobilio - ežero link driekiasi į vilkimą panašios žymės, ant mazdos variklio dangčio - tamsiai rudos, kraują primenančios dėmės, atrodo, kad kažko ieškota ir salone.

Pareigūnai su išvadomis neskuba

Tačiau įvykio vietoje pabuvojęs Kalvarijos policijos viršininkas Romualdas Kubilius vakar baigiantis darbo dienai nebuvo toks kategoriškas.

“Išvakarėse pro šią vietą pravažiavo akmenis vežęs traktorius, - teigė komisaras. - Todėl gana sudėtinga kažką kategoriškai tvirtinti. Ar dėmės, aptiktos ant automobilio - kraujas, taip pat atsakys tik ekspertai”.

Vakar prie Jurgežerių ežero buvo iškviesti Marijampolės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai. Jie naršė vandens telkinį apie keturias valandas. “Apžiūrėta tik pati pakrantė, - konstatavo Kalvarijos policijos viršininkas. - Nieko nerasta”.

“Kol kas tik keliame versijas, - vakar pavakarę teigė komisaras. - Pirmiausiai atmetėme politinę. Į apiplėšimą taip pat nelabai panašu: žmona tvirtina, kad vyras nieko vertingo neturėjo, be to, kodėl tuomet paliktas automobilis, ir koks tikslas šiuo atveju slėpti lavoną?” Šį žodį pareigūnas pasakė vos puse lūpų, tačiau, anot jo, dingusiojo žmona nuolat kartoja, kad vyro jau turbūt nebėra gyvo.

Sklando įvairios versijos

Viena pagrindinių versijų, apie kurią prasitarė mįslingą politiko dingimą tiriantys pareigūnai, - kažkokie jo verslo reikalai.

Geležiai turėjo firmą, besiverčiančią automobilių gabenimu iš užsienio. Verslo reikalais A.Geležius vykdavo į Vidurinę Aziją. Bent taip jis motyvuodavo atsiprašymus iš Kalvarijos savivaldybės tarybos posėdžių.

Dingusiojo kolegos Kalvarijos taryboje apibūdino jį kaip politiką, gana drąsiai reikšdavusį savo nuomonę, tačiau ne visada profesionaliai dėl patirties stokos.

Liberalų ir centro sąjungai atstovaujantis Kalvarijos meras Jonas Dirmeika vakar dienraščiui teigė, kad apie A.Geležiaus dingimą kalbama visose miestelio parduotuvėse. Ten pirmą kartą apie tai išgirdo ir vieno Savivaldybės skyriaus vedėjas, parnešęs šią žinią į darbovietę. Žmonių keliamos versijos įvairios - nuo susidorojimo, nuskandinant ežere, iki pagrobimo dėl išpirkos.

Sportininkui ginklo nereikėjo

“Asmeniškai mano ir A.Geležiaus santykiai nebuvo priešiški, - teigė “Kauno dienai” Kalvarijos meras. - Dažnai pasišnekėdavome: niekada neužsiminė, kad kas nors būtų grasinęs. Bet gal nesakė: ar labai tuo giriamasi? Tačiau, kad jis turėtų didelių priešų Kalvarijoje, tikrai nemanau”.

Dingusiojo žmona taip pat policijai teigė, kad, jos žiniomis, vyrui niekas negrasino.

Pagal specialybę A.Geležius - bokso treneris. Iš šių pareigų Kalvarijos sporto centre išėjo vos prieš mėnesį.

Vietinės policijos žiniomis, ginklo dingęs verslininkas neturėjo. Komisaro R.Kubiliaus patikinimu, jokių ginklo panaudojimo požymių įvykio vietoje taip pat nerasta.

Geriausio A.Geležiaus draugo - taip pat Kalvarijos savivaldybės tarybos nario, išrinkto pagal nuosaikiųjų konservatorių sąrašą, Vytauto Šunskio mobilusis telefonas vakar visą dieną buvo išjungtas.