Devyniolikmetis sunkiai susižeidė darbe


2005-09-29
Tomas JARUSEVIČIUS
Devyniolikmetis sunkiai susižeidė darbe

Antradienio popietę pačiame Kauno miesto centre nuo remontuojamo pastato stogo nukrito ten dirbęs devyniolikmetis vaikinas. Nedelsiant į gydymo įstaigą pristatyto nukentėjusiojo būklė, pasak medikų, sunki.

Skaudi nelaimė darbo vietoje įvyko praėjus porai valandų po vidurdienio. E.Ožeškienės gatvės 10-uoju numeriu pažymėtą trijų aukštų pastatą remontavusios uždarosios akcinės bendrovės “Meldija” darbuotojas Deividas U. nukrito nuo stogo ir patyrė smarkius daugybinius sužalojimus. Vaikinas įsmuko tarp medinių gegnių ir nukrito pastato viduje ant trečiojo aukšto grindų.

Netrukus pasirodę greitosios pagalbos medikai jaunuolį rado be sąmonės. Pasak jų, nukentėjusysis patyrė labai sunkią galvos traumą. Ištiktas komos jis buvo skubiai nugabentas į Kauno medicinos universiteto klinikas. Apie kitus sužalojimus medikai kol kas nesiėmė nieko komentuoti sakydami, kad juos sunku nustatyti, kai pacientas yra be sąmonės. Be to, vakar iki pietų nebuvo gautas nei paties Deivido U., nei jo artimųjų sutikimas teikti informaciją apie nukentėjusiojo būklę. Vakar vis dar buvo ieškoma jaunuolio namiškių.

Pastaroji aplinkybė sutrukdė iš karto po incidento pradėti išsamų tyrimą darbo inspektoriams. Vakar “Kauno dienos” kalbinta Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus vyresnioji darbo inspektorė Zita Repečkienė pripažino, jog nelaimės tyrimui smarkiai trukdo medicininės informacijos stoka: “Kol kas oficialiai nežinome, kaip sunkiai buvo sužalotas darbininkas, o būtent nuo to tyrime daug kas priklausys. Medikai, kaip jau įprasta, remdamiesi įstatymais, neteikia informacijos apie devyniolikmečio būklę, kol nėra tam reikalingo sutikimo”.

Pareigūnė tikino turinti tik pagrindinę informaciją, jog incidentas, kuriame smarkiai sužalotas jaunuolis, įvyko darbo metu, o nukentėjusysis įmonėje dirbo oficialiai.

Nuvykus į nelaimės vietą, pastate vaikštinėjęs UAB “Meldija” darbuotojas išrėžė vos kelis žodžius: “Jokių komentarų ar informacijos nebus”.

Prie įėjimo į pastatą esanti iškaba skelbia, jog statybos ir apdailos darbus vykdanti bendrovė rekonstruoja pastatą būsimam “Šviesos” leidyklos biurui bei gyvenamiesiems būstams.