Savaitgalio pietūs – idealus pretekstas suburti visą šeimą, susipažinti su būsimuoju žentu ar marčia, atnaujinti seniai nutrūkusius ryšius su pussesere, prablaškyti dvasinę krizę išgyvenantį bičiulį. Ruošiant šiuos patiekalus nereikia ypatingų kulinarijos žinių – veikiau kantrybės ir meilės.
Vištienos salotos
400 g vištienos filė,
125 g pievagrybių,
1 nedidelė "Iceberg" salotų gūžė,
žiupsnelis cukraus,
1 citrinos sultys,
1 nedidelis indelis lieso natūralaus jogurto,
100 g salotų padažo,
druskos, pipirų,
20 g sviesto,
150 g česterio ar vidutinio kietumo sūrio.
Vištienos filė apkepti svieste ir 8–10 min. palaikyti ant nedidelės ugnies uždengtoje keptuvėje. Vėliau vištieną išimti, pabarstyti druska, pipirais ir atvėsinti. Sumaišyti salotų padažą, jogurtą, 1 šaukštą citrinos sulčių, įberti druskos, cukraus ir pipirų. Sūrį susmulkinti stambia trintuve. Mėsą ir šampinjonus supjaustyti riekutėmis, salotas – juostelėmis. Sudėti į lėkštę, užpilti padažu ir apibarstyti sūriu.
Turkiška lęšių sriuba
1,5 l vandens,
ryšelis petražolių, mėtų,
po 1 šaukštą sviesto ir pomidorų pastos,
1 svogūnas,
1 šaukštelis pipirų,
1 morka ir 1 didesnė bulvė,
3,5 šaukšto ryžių,
1,5 puodelio lęšių,
druskos.
Į užvirtą vandenį sukrėsti nuplautus lęšius, ryžius, sutarkuotas morkas ir bulves, smulkiai kapotą svogūną, pomidorų pastą ir sviestą. Užvirus virti apie 40 min., kol suminkštės lęšiai. Išvirtą sriubą suplakti į piurė, pabarstyti sukapotas prieskonines žoleles, dar 10 min. pavirti ir paskaninti pipirais bei druska.
Liesas tiramisu
4 šaukštai kavos,
2 kiaušiniai,
3 pakeliai vanilinio cukraus,
2 šaukštai konjako,
150 g liesos varškės,
60 g biskvitinių pirštelių,
1 šaukštelis nesaldžios kakavos miltelių.
Išvirti 100 ml stiprios kavos ir atvėsinti. Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus, pastaruosius išplakti iki standžių putų ir pastatyti šaltai. Trynius, vanilinį cukrų ir konjaką supylus į metalinį dubenėlį ir įstačius į puodą su karštu vandeniu gerai suplakti maišytuvu. Suplakus, maišant atvėsinti. Tuomet 3 šaukštus baltymų sumaišyti su kremu, galop po šaukštelį maišant sudėti ir likusius baltymus.
Į išmaišytą varškę sukrėsti 3 šaukštus kiaušinių kremo ir maišyti plaktuvu, vėliau po šaukštelį krėsti ir įmaišyti likusį kremą. Pusę biskvitinių pirštelių trumpam kyštelėti į kavą, išdėti jais nedidelės formos dugną ir sukrėsti pusę kremo. Ta patį padaryti su likusiais piršteliais ir likusiu kremu. Viršų apibarstyti kakava. Padėti į šaldytuvą vienai valandai.
Naujausi komentarai