Šventiniam stalui
Pavasario receptas
70 ml "Amaretto" likerio,
40 biskvitinių sausainių,
400 ml espreso kavos,
250 g liesos varškės,
250 g maskarponės,
200 g grietinėlės plakti,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
4 šaukštai cukraus,
kakavos.
Elektriniu plaktuvu suplakti markarponę, varškę, vanilinį ir paprastą cukrų, citrinų sultis. Grietinėlę gerai išplakti ir atsargiai sumaišyti su varškės mase. Pusę sausainių išdėti į tiramisu formą, sausainius apšlakstyti puse likerio ir espreso kavos mišiniu. Viršų aptepti puse kremo, tada vėl uždėti sausainių, juos apšlakstyti likerio ir kavos mišiniu, aptepti kremu. Tiramisu įdėti į šaldytuvą nakčiai, o prieš patiekiant apibarstyti kakava.
Naujausi komentarai