Vilniaus rajono gyventojo namuose – įspūdingas ginklų arsenalas

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono gyventojo namuose rasta nelegaliai laikomų ginklų, šaudmenų bei gyvūnų kaukolių, trečiadienį pranešė Vilniaus apskrities policija.

Sostinės Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, tirdami nusikalstamą veiką, atliko kratą A.K. namuose Vilniaus rajone. Kratos metu asmens gyvenamojo namo rūsyje bei kambariuose rastas graižtvinis šautas su pritvirtintu optiniu taikikliu, mažo kalibro graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu, arbaletas, strėlės su metaliniais antgaliais, apie 630 įvairaus kalibro šovinių, svaidomasis kirvis, koviniai peiliai bei kariuomenėje naudojamas pirotechninis sprogstamasis užtaisas.

Rastų ginklų identifikaciniai numeriai panaikinti. Sprogstamąjį užtaisą išsivežė į įvykio vietą iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Kratos metu ūkiniame pastate taip pat rastos ekspozicijai paruoštos laukinių gyvūnų kaukolės su ragais bei žvejybinis tinklas. Į įvykio vietą iškviesti Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai asmeniui surašė administracinio nusižengimo protokolą bei paėmė neteisėtai laikytą žvejybinį tinklą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis. Už šios nusikalstamos veikos įvykdymą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo ketverių iki aštuonerių metų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad asmuo neturi leidimo laikyti ar nešioti šaunamuosius ginklus bei nepriklauso jokiam medžiotojų klubui.


Šiame straipsnyje: ginklaisprogmenyspolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

"Arsenalas"

"Arsenalas" portretas
Oho kokį žygdarbį atliko policininkai... Pagavo žmogų su žvejybiniu tinklu, peiliu ir strėlėmis :D Kiek supratau, esmė tokia, kad kažkas vygdė nelegalią veiklą, ekonominė policija pagavo ir konfiskavo žvejibinį tinklą. Netyčia dar rado porą strėlių ir medžioklinių šautuvų ir didžiausias nusikaltimas, kad šautuvai neregistruoti ir žmogelis nepriklauso jokiam medžiotojų klubui? Db gaus 8 metus kalėjimo... Jei policininkai gaunantys kontrabandininkų ar mafukų atkatus atliktų netyčia jų namuose kratas, rastu kokią dėžę granatų, kelesdešimt kovinių automatinių ginklų, kelesdešimt tūkstančių šovinių ir nusikaltelis geriausiu atveju gautų tik baudą. Dabar pagavo žmogeli su nelegaliu medžiokliniu šautuvu ir žvejybiniu tinklu ir jis gaus 8 metus... Kaip ir gerai, kad kažkas kažką daro, bet kaip ir verkti norisi iš policijos darbo...

...

... portretas
Ruošėsi Vilniaus anšliusui?.. ar - kaupė arsenalą 'atbėgėliams', kas užsakė?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių