Vilniaus centre rasta galinga karo laikų bomba sėkmingai nukenksminta

Vilniaus centre, Dainavos gatvėje, trečiadienį rastas sprogmuo sėkmingai nukenksmintas.

Darbai baigti apie 1 val. nakties

Kaip pranešė Policijos departamentas, nukenksminimo darbai baigti apie 1 val. nakties.

„Sprogdiklis sėkmingai išimtas iš paties sprogmens“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo centro budėtojas. Manoma, kad gyventojams netrukus bus leista grįžti į namus.

Sprogdiklis sunaikintas vietoje, likusi bombos dalis išgabenta į Pabradės poligoną sunaikinimui. Mašiną su kroviniu lydės ugniagesiai.

Gulėjo prie pat dujų vamzdyno

Vilniaus centre, prie Tauro kalno ir Lukiškių aikštės esančioje Dainavos gatvėje, trečiadienio popietę rastas, galbūt, antrojo pasaulinio karo aviacijos sviedinys. Išminuotojams sprendė, kaip rasti išeitį iš padėties, policija vakare pradėjo aplinkinių namų gyventojų evakuaciją.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento operatyvaus budėjimo skyrius BNS patvirtino, kad dėl rasto sprogmens įvestas saugumo planas „Skydas“, įvyko vietoje budėjo specialiosios tarnybos. Šią informaciją patvirtino ir Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė.

„Kariuomenės išminuotojai nakties metu vykdys sprogmens nukenksminimo darbus. Planuojama operacijos trukmė iki dvylikos valandų. Pavojingos zonos ribose buvo evakuojami gyventojai  - pilna evakuacija iki 70, dalinė iki 250 metrų spinduliu. Laikinas jų prieglobstis numatytas S.Daukanto gimnazijoje“, - teigė R. Janavičiūtė.

Pasak jos, taip pat bus uždaromas eismas aplinkinėse gatvėse - Gedimino prospekte, Kudirkos, Rotundo, Jasinskio ir kitose.

Portalo 15min.lt teigimu, didžiausiu iššūkiu išminuotojams šiuo atveju tapo tai, kad nesprogęs aviacijos sviedinys guli prie pat dujų vamzdyno. Tai reiškia, kad didelio sprogmens negalima nei nukenksminti vietoje, nei saugiai iškelti ir išvežti.


Šiame straipsnyje: Vilniusrasta bombaevakuacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Trečias kartas nemeluos.

Pagarba

 Pagarba portretas
Didžiausia pagarba tam kariui,kuris dirbo, ir moka tą darbą. Jis žino,kad "išminuotojas klysta tik vieną kartą". Bet jis dirbo savo įrankiais. Jis dirbo šaltai,ramiai ir susikaupęs.Ir jis laimėjo. Pagarba.

p

p portretas
Pagarba mūsų Lietuvos Kariuomenei.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių