Per sieną kontrabandines cigaretės nešė septyniolikmetis

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė pustrečio tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių ir du šį krovinį nešusius Vilniaus rajono gyventojus.

Antradienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai patruliavo palei sieną su Baltarusija ties Šalčininkų rajono Juškių kaimu. Pasieniečiai pastebėjo, įtarta, valstybės sienos pažeidimo požymius.

Į įvykio vietą atvyko VSAT kinologai su tarnybiniais šunimis, buvo pradėtos šukuoti aplinkinės vietovės. Netrukus pasieniečiai miške pastebėjo du asmenis, kurie nešė juodu polietilenu apvyniotas dėžes. VSAT pareigūnai juos sulaikė. Paaiškėjo, kad 17-os ir 29-erių Vilniaus rajono gyventojai gabeno 2500 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Nešikai neturėjo Valstybės sienos apsaugos tarnybos išduotų leidimų būti valstybės sienos apsaugos zonoje. Sulaikytas nepilnametis taip pat neturėjo privalomo būnant šioje vietovėje asmens tapatybę patvirtinančio dokumento. Už šiuos pažeidimus jie bus baudžiami administracine tvarka.

Be to, administracinės bylos teiseną Vilniaus rajono gyventojams pasieniečiai pradėjo ir dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Cigarečių nešikams už tai gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ir ikiteisminis tyrimas. Po apklausų sulaikytuosius pasieniečiai paleido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių