Paskelbti vaizdo įrašai, kaip I. Molotkovas pagrobia kalašnikovą

  • Teksto dydis:

Tarnybinį patikrinimą atlikusi Policijos departamento Imuniteto valdyba siūlo tarnybinėmis nuobaudomis nubausti Švenčionių pareigūnus, iš kurių prieš kelis mėnesius Igoris Molotkovas, įtariama, atėmė „Kalašnikov“ automatinį ginklą.

Tarnybinę nuobaudą siūloma skirti ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojui Ernestui Jurkoniui.

Tuo metu ikiteisminis tyrimas dėl pareigūnų, iš kurių atimtas automatas, nutrauktas, spaudos konferencijoje penktadienį pranešė Imuniteto valdybos ir Generalinės prokuratūros atstovai.

Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas sakė, kad pareigūnai, iš kurių I.Molotkovas atėmė automatą, „netinkamai pasižiūrėjo į savo tarnybą“.

„Problemos prasidėjo nuo netinkamo gabenimo, antrankiai buvo uždėti iš priekio, o ne iš galo, kaip reikalaujama. Taip pat jis buvo paliktas vienas be priežiūros, ginklas buvo paliktas be priežiūros“, - teigė pareigūnas.

Tuo metu E.Jurkoniui nuobaudą siūloma skirti dėl nustatytų probleminių aspektų visame Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariato administravimo padalinių darbo organizavimo ir kontrolės.

„Mokymų trūkumas, specialiosios paskirties naudojimosi ginklais trūkumas, fizinių normatyvų ir policijos įskaitų laikymo nekontroliavimas“, - vardijo E.Jablonskas.

Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius nurodė, kad nors vienam Švenčionių pareigūnui ikiteisminio tyrimo metu buvo pareikšti įtarimai dėl tarnybinių pareigų neatlikimo, prokurorė Edita Ignatavičiūtė atleido jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

„Atsižvelgdami į (...) tai, kad pats nusikaltimas buvo neatsargus, kad policijos pareigūnas visiškai prisipažino dėl įvykdytos nusikalstamos veikos ir (...) nuoširdžiai gailisi, dėl to, kad dėl turtinės žalos niekas nesikreipė, mes matome, kad jo atžvilgiu taikyti baudžiamąsias priemones yra netikslinga“, - sakė R.Jancevičius.

Jis pabrėžė, kad pareigūnas yra patyręs, už nepriekaištingą darbą skatintas 13 kartų ir nebuvo nei karto baustas.

Policijos išplatintuose vaizdo įrašuose girdėti, kaip policijos tarnybiniame automobilyje sėdintis I.Molotkovas liepia šalia automobilio stovėjusiai policijos pareigūnei sėsti į mašinos vidų.

„Sėsk į mašiną, užtaisiau ginklą“, - perspėjo I.Molotkovas.

Pareigūnė kurį laiką ragino I.Molotkovą apsiraminti. Netrukus iš komisariato pastato prie automobilio grįžęs jos partneris, supratęs situaciją, įbėgo į policijos patalpas, juo pasekė ir policijos pareigūnė.

Prokuroras R.Jancevičius sakė, kad nepaisant pareigūnės pabėgimo ji, mėgindama perkalbėti I.Molotkovą, elgėsi profesionaliai.

„Aš, ko gero, šitai policijos pareigūnai padėkočiau už tai, kad ji elgėsi ne tik profesionaliai (...), tačiau jos ramus tonas, ramus pokalbis, įkalbinėjimas ir visi kiti dalykai, nenoriu šiandien prognozuoti, kuo tai būtų pasibaigę, bet aš manau, kad ji būtų įkalbėjusi Molotkovą pabaigti šitą konfliktą taip, kaip jis prasidėjo“, - teigė R.Jancevičius.

Tuo metu E.Jablonskas tvirtino, kad „kaip pareigūnė ji tikrai pakankamai stipriai stovėjo, stipriai psichologiškai laikėsi“.


Norėdami peržiūrėti vaizdo įrašus, paspauskite:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asas

Asas portretas
5 valandų gaudynės iš Mūsų aišku paprastų mokesčių mokėtojų pinigų.... Gėda...

AK

AK portretas
Molotkovas, paemes automata apsaugojo savo gyvybe.Kai policininkai neteko ginklo tai ir nebuvo is ko saudyti i beganti kalini. O bendrai musu policija reiketu pervardinti i milicija, nes ne daug kuo skiriasi. Tai girti vazineja, sudaro avarijas, saudo beginkliams i kojas,su sautuvais elgiasi kaip su saukstais ir i iskvietimus kartais vaziuoja kelias valandas veluodami.

ggg

ggg portretas
Įdomu kokias kriterijais priimama į policiją?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių