Vilniaus meras išlydėjo „Baltijos kelio“ bėgikus su linkėjimais latviams ir estams

  • Teksto dydis:

Penktadienį prie Vilniaus katedros varpinės meras Remigijus Šimašius išlydėjo XXIV – ojo tradicinio  tarptautinio estafetinio bėgimo „Baltijos kelias“ dalyvius. Šis bėgimas kiekvienais metais atkartoja gyvąją Baltijos kelio grandinę, kaip 1989 m. rugpjūčio 23 d. rankomis susikibo visų trijų Baltijos šalių gyventojai –  nuo Vilniaus Arkikatedros aikštės – iki Talino parlamento.

„Bėgimas drauge ir dėl vieno tikslo sukuria ypatingą bendrumo jausmą. Simboliška, kad Baltijos kelyje daugybė žmonių vedini meilės, liepsnojančiom širdim susijungė bendram tikslui ir tai atvedė prie vienos iš didžiausių mūsų tūkstantmečio istorijoje pergalių.  Šis simbolinis tradicinis bėgimas –pats geriausias būdas tai atkartoti ir prisiminti“,  – perduodamas linkėjimus Talino ir Rygos gyventojams  kalbėjo R. Šimašius.

Istorinio bėgimo organizatorius Vidmantas Dobrovolskas pasidžiaugė, kad yra tokių entuziastų, kurie šiemet iki Talino bėgs jau 24-ąjį kartą. Vyriausias bėgikas – Piotras Silkinas iš Kretingos – neseniai atšventė savo 74- ąjį gimtadienį.

„Šis bėgimas  atspindi trijų Baltijos šalių vienybę ir patriotiškumą. Per dieną 31 dalyvis – 10 latvių ir 21 lietuvis, – pakaitomis įveiks apie 30 kilometrų. Per tris dienas planuojame nubėgti 600 kilometrų”, –  sake V. Dobrovolskas.

Kartu su Vilniaus meru bėgimo dalyvius išlydėjo ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius. Bėgikus palaimino kunigas Ričardas Doveika.

Rugpjūčio 23 d. apie 18 val. bėgikai laukiami Taline, Parlamento kieme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aidas A.

Aidas A. portretas
Vienas pats tiek nubėgčiau per keliatą parų, o jūs čia pamainomis bėgat...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių