Tėvo Stanislovo metus pradės jo priesaku

Tėvas Stanislovas visu savo gyvenimu bylojo - niekada negalima nustoti tikėti gėriu, negalima atstumti nė vieno žmogaus.

Visi, kurie atvykdavo pas tėvą Stanislovą, būdavo priimti, pamaitinti ir gražioje lovoje paguldyti, prisimena vyskupas Jonas Kauneckas.

Tėvo Stanislovo žinią Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečiui vyskupas emeritas J. Kauneckas ir kiti tėvo Stanislovo bendražygiai paskelbs šį ketvirtadienį, 12 val., LRT studijoje Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje.

„Pas tėvą Stanislovą teko sutikti ne vieną žmogų, kuris sakėsi žlugęs, bet jo priglaustas, nuvestas į bažnyčią supratęs, kad yra Dievo laukiamas ir mylimas. Ir tai visiškai pakeitė jo gyvenimą,“ - Eltai pasakojo vyskupas emeritas J. Kauneckas.

Dešimt metų su tėvu Stanislovu bendravusio vienuolio kapucino Vincento Tamošausko teigimu, geriausiai tėvą Stanislovą apibūdina jo paties žodžiai: „Juk visi žmonės našlaičiai, ir kaip gera, kad yra visu savimi sakančių „TU”.

V. Tamošauskas pabrėžė, kad tėvas Stanislovas buvo brandi ir tvirta asmenybė, gebėjusi kiekvienam sutiktam „visu savimi sakyti Tu”.

Tėvas Stanislovas nepasiklydo istoriniuose verpetuose, jo nesužlugdė nei persekiojimai, nei tardymai, nei tremtis.

„Tėvas Stanislovas buvo sąžiningas ir teisingas. Kartą kažkas pavogė iš vienuolyno virtuvės visą maistą, ateina tėvas Stanislovas ir sako: vaikeli, nebus šiandien pusryčių. Įsivaizduoji, sako, kokia gėda, jeigu iš vienuolyno dar yra ką pavogti, vadinasi, jis netikras vienuolynas,“ - prisiminimais apie tėvą Stanislovą dalijosi vienuolis kapucinas.

Tai, kad minint Lietuvos šimtmetį Seimas 2018 metus paskelbė tėvo Stanislovo metais, V. Tamošauskui - žinia, kad jo puoselėtos vertybės - meilė, tarnystė ir pagarba kitam žmogui - priimtinos visai valstybei.

„Tėvas Stanislovas nepasiklydo istoriniuose verpetuose, jo nesužlugdė nei persekiojimai, nei tardymai, nei tremtis. Net ir po mirties jo gyvenimas „žiba kaip deimantas“. Tai ženklas mums visiems, kad krikščioniškos ir bendražmogiškos vertybės, kuriomis gyveno tėvas Stanislovas, yra patikimos“, - sakė vienuolis kapucinas, pridurdamas, jog tai - pati gražiausia ir geriausia šimtmečio žinia kiekvienam lietuviui.

Kaip skelbė ELTA, 2018 metų rugsėjo 29 dieną minėsime 100-ąsias vienuolio kapucino, kunigo, pamokslininko, Lietuvos pasipriešinimo sovietinei okupacijai dalyvio Tėvo Stanislovo - Algirdo Mykolo Dobrovolskio - gimimo metines.

Sprendimą pagerbti šią iškilią asmenybę 2018 metus skelbiant tėvo Stanislovo metais, Seimas priėmė įvertinęs šio dvasininko indėlį į Lietuvos žmonių dvasinių vertybių puoselėjimą ir tautinės savimonės žadinimą, jo pastangas gelbstint krašto žydus Antrojo pasaulinio karo metais bei ilgametę pagalbą socialinę atskirtį patiriantiems žmonėms.

Ketvirtadienį Tarptautinės Vilniaus knygų mugės LRT studijoje Labdaros ir paramos fondas „Bažnyčios kronika“ rengia „Tėvo Stanislovo žinios Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečiui“ paskelbimą. Dalyvaus vyskupas J. Kauneckas, Regina Galvanauskienė, Jūratė Grabytė, kunigas vienuolis kapucinas V. Tamošauskas.

Informaciją apie katalikiškus renginius ir leidinius Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje, kuri prasidės ketvirtadienį, Lietuvos parodų centre „Litexpo“, Labdaros ir paramos fondas „Bažnyčios kronika“ skelbia interneto puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
praejo tie laikai dabar ponams tik pinigai o ne zmones pagarba supratingumas uzuojauta materializmas

T

T portretas
O kad taip būtų: "meilė, tarnystė ir pagarba kitam žmogui - priimtinos visai valstybei."

Anonimas

Anonimas portretas
O sitie tikintieji ir laukia pinigeliu.Pinigeliu pinigu kur tik noriu ten einu.Nemaisykit dievo ir tikejimo.O zeme pastatyta ant pinigu.Gal kunigai nori padet vargstantiems.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių