Teismas: interneto tiekėjai turės riboti prieigą prie „Linkomanijos“

Didieji šalies interneto paslaugų teikėjai turės riboti prieigą vartotojams prie failų dalijimosi internetinio tinklalapio linkomanija.net, nutarė teismas.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį patenkino autorių teisių asociacijos LATGA prašymą ir nurodė interneto tiekėjams „Telia Lietuva“, „Cgates“, „Bitė Lietuva“, „Init“, Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras), „Balticum TV“, Penkių kontinentų komunikacijų centras ir „Splius“ blokuoti prieigą prie portalo linkomanija.net, BNS patvirtino asociacijai LATGA byloje atstovavęs advokatų kontoros „AAA Law“ advokatas Andrius Iškauskas.

„Linkomanijoje“ buvo ilgą laiką sistemingai masiškai pažeidinėjamos autorių teisės, padaromi viešai prieinami filmai, muzika, kompiuterių programos, knygos, kiti kūriniai. Mūsų įstatymas autorių teisių turėtojams suteikia tokią priemonę, kuri yra efektyvi. Labai dažnai tokių paslaugų teikėjai yra egzotiškose jurisdikcijose ar iš viso sunku identifikuoti, kas jie tokie. Kadangi „Linkomanija“ ilgą laiką buvo piktžaizdė, tai ieškovas (LATGA – BNS) ėmėsi veiksmų“, – BNS sakė A. Iškauskas.

Asociacijos LATGA vadovas Jonas Liniauskas tikisi, kad interneto tiekėjai neskųs Vilniaus apygardos teismo sprendimo.

„Labai tikimės, kad interneto teikėjai teismo sprendimo neskųs ir pagaliau apsispręs dėl savo pozicijos – ar jie yra pasirengę kovoti prieš piratus, kurie iš jų atima klientus, ar jie nori toliau prisidėti prie nelegalaus kūrinių naudojimo internete, suteikdami spartų internetą ir prieigą prie piratinių svetainių“, – pranešime spaudai sakė LATGA vadovas.

Vilniaus apygardos teismo nutartis per 30 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaikinai ir merginos iš Linkomanijos

vaikinai ir merginos  iš Linkomanijos portretas
Yra gi keletas Draugiškos mums polItiškai ARTIMOS Ukrainos saitų su milijardais failų....neuždrausi tautaI laisvės žygio......užsi..........darbuokitės darbščiomis rankutėmis ponai ir panelės....Ukraina - slava HEROJAM.......

haris

haris portretas
yra n budu kaip ta ju tipo bana apeit :)

Šūdžiai

Šūdžiai portretas
tokį gerą dalyką užbanino..ko nepadarysi kai pavydas bamba graužia?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių