„Vičiūnų“ grupė šalia Energetikos muziejaus statys viešbutį

  • Teksto dydis:

Sostinėje įsikūrusio Energetikos muziejaus dalininkai sutiko, kad „Vičiūnų“ įmonių grupė greta statytų žymiam tarptautiniam tinklui priklausantį viešbutį.

„Vičiūnų“ įmonių grupė pranešė pasirengusi pradėti investicinius darbus: pastatys požeminę muziejaus ekspozicinę salę, įrengs bendrą muziejų ir viešbutį jungiančią terasą bei pradės darbus, reikalingus Vilniuje statant pirmąjį garsiojo pasaulinio tinklo viešbutį. Įmonių grupė, kartu su muziejaus dalininkais, savivaldybės atstovais penktadienį dalyvavo posėdyje, kur buvo aptartas muziejaus požeminės ekspozicinės salės pastatymas, bendros terasos įrengimas ir Rinktinės gatvėje planuojamo statyti viešbučio projektas. Po išsamaus pristatymo laukė Energetikos ir technikos muziejaus dalininkų sprendimo.

Muziejaus dalininkai buvo paprašę investuotojo pateikti papildomos informacijos dėl teisių ir prisiimamų pareigų.

„Susirinkusiems dalininkams ir muziejaus vadovybei pristatėme savo finansinius įsipareigojimus bei pasiūlymus, kaip sutvarkyti šią teritoriją Vilniaus centre, kad  ja galėtų džiaugtis tiek svečiai, tiek vilniečiai. Architektūrinius sprendimus pristatė vienas garsiausių Lietuvos architektų Algirdas Kaušpėdas – jis sukūrė visą viešbučio ir greta esančios muziejaus teritorijos viziją“, – pasakojo „Vičiūnų” įmonių grupės valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis.

Jis patikino, kad jo vadovaujama įmonė pasirengusi vilniečiams padovanoti naują atvirą erdvę-terasą jungiančią muziejų ir viešbutį. Panašią terasą miestiečiams yra įrengęs „Swedbank“ greta savo pagrindinio pastato Konstitucijos prospekte. Savo ruožtu muziejui bus pastatyta ir padovanota nauja 1000 kv. m. ekspozicijų salė.

Diskusijoje visos suinteresuotosios šalys išsakė savo lūkesčius bei nuomones, investuotojai ir muziejaus dalininkai atsakė į abiejų pusių keliamus klausimus ir apsikeitė pasiūlymais, kaip geriausiu būdu miestui, viešbučiui ir muziejui įgyvendinti bendrą projektą.

Tiek Š. Matijošaitis, tiek A. Kaušpėdas sakė teigiamai vertinantys muziejaus dalininkų sprendimą priimti „Vičiūnų“ įmonių grupės siūlomą projektą, numatantį greta muziejaus įrengti atviras miesto erdves ir naujas ekspozicines sales vietoje griūvančio sovietinio pastato ir senojo priestato.

„Terasa taps viešu senamiesčio kiemeliu ir traukos centru. Viešbutis ir muziejus – puikus darnios kaimynystės ansamblis“, – įsitikinęs A. Kaušpėdas.

Be to, architektas su kolegomis ketina viešbučio fasadą padengti fotovoltažiniais elementais, kurie generuos elektros energiją. Š. Matijošaitis pabrėžė, kad įmonė pasirengusi investuoti į šiuolaikinius modernius ir ekologiškus sprendimus, kurie Vilniaus miestą padarys dar įdomesnį ir patrauklesnį.

Architektas įsitikinęs, kad įgyvendinus projektą bus išryškintas senasis muziejaus pastatas, kuriame 1903 metais pradėjo veikti pirmoji Vilniaus elektrinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Tai čia tas pats Kaušpėdas,kuris siūlė atstatyti Aukštutnę pilį. Jį reikia vyti kuo toliau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių