Pasitikrinti sveikatą primins „Pakelk sijoną, išsaugok savo gyvybę!“ plakatai

  • Teksto dydis:

Vilniuje prasidėjo socialinė akcija, skambiu pavadinimu „Pakelk sijoną, išsaugok savo gyvybę!“

„Rugsėjo 1 – 22 d. kviečiame atkreipti dėmesį į Vilniaus mieste esančias reklamines plokštumas. Net 50-yje iš jų su šūkiu: „Pakelk sijoną, išsaugok savo gyvybę!“ kreipiamės į Jus, mielos moterys ir merginos, primindami, jog Lietuvoje sergamumas ir mirtingumas gimdos kaklelio vėžiu vienas didžiausių Europoje. Mūsų šalyje kasmet nustatoma apie 400 - 500 naujų gimdos kaklelio vėžio atvejų, kasmet nuo šios ligos miršta daugiau nei 200 moterų“, - rašoma Visuomenės sveikatos centro pranešime.

Lietuvoje nuo 2004 m. vykdoma valstybės finansuojama gimdos kaklelio vėžio prevencijos programa, kurios uždavinys – ištirti visas 25 - 60 metų amžiaus moteris ir nustatyti, kurioms iš jų yra ikivėžinių gimdos kaklelio pokyčių ar kliniškai dar nepasireiškiantis vėžys. Abiem šiais atvejais moterys siunčiamos gydytis. Taip užkertamas kelias gimdos kaklelio vėžiui atsirasti ir vystytis.

Nors didžiausias sergamumas gimdos kaklelio vėžiu tarp 40 – 60 metų amžiaus moterų, tačiau pastarąjį dešimtmetį ši liga vis dažniau nustatoma jaunesnėms moterims ir merginoms. Ligos „jaunėjimas“ siejamas su ankstyva lytinio gyvenimo pradžia, kai gleivinė paauglystėje daug lengviau pažeidžiama, bei partnerių kaita – dėl šių priežasčių galimybė į gimdos kaklelio gleivinę pakliūti svarbiausiam rizikos veiksniui – ŽPV virusui – ir išsivystyti vėžiui kur kas didesnė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...pralobusi---cenzura

...pralobusi---cenzura portretas
...tiesiog absurdiska reklama...be zodziu,komentaru...pats kilniausias dalykas-profesija svaistyti lesas-pinigus...-!!!!!!!-rekomenduoju neeiline ZVAIGZDELE pareklamuoti...

Pasityciojimas

Pasityciojimas  portretas
Slyksti reklama- ANTIREKLAMA. Organizatoriai, ar jus is kalejimo neseniai paleido, o gal ne motinos jus pagimde? NIEKSAI.

PAJUOKA

PAJUOKA portretas
Kodėl moteris reklamoje vaizduojama kaip prostitutė, ar čia toks kūrėjų lygis: suvulgarinti moterį, išjuokti net tikrai žudančioje ligoje-vėžys. Pamačius tokią reklamą, tikrai nesinori eiti tikrinti, jei kaip rašoma , kad reklama kurta tikrintojų iniciatyva. AČIŪ, PO TOKIOS REKLAMOS TIKRAI NESINORI KELTIS SIJONĄ... SĖKMĖS, KOVOJANT PRIEŠ MOTERŲ GIMINĘ..., JĄ VAIZDUOJANT LYG KEKŠES SU PAKELTU RAUDONU SIJONU...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių