K. Auryla: „Air Lituanica“ skrydžiai yra saugūs

  • Teksto dydis:

Kilus abejonių dėl skrydžių bendrovės "Air Lituanica" finansinės padėties, o kartu ir jos skrydžių saugumo, Civilinės aviacijos administracija (CAA) pareiškė, kad jos skrydžiai atitinka saugumo reikalavimus. Finansinė įmonės situacija turėtų būti įvertinta sausį, sako CAA vadovas Kęstutis Auryla.

"Specialistai įvertino "Air Lituanica" skrydžių saugą, ji atitinka normas, esminių pastabų įmonei neturime", - BNS sakė K.Auryla.

Pasak jo, metų pabaigoje "Air Lituanica" Civilinės aviacijos administracijai pateikė finansinės atskaitomybės dokumentus, tačiau po to, kai nutrūko jos bendradarbiavimas su Estijos "Estonian Air", bendrovė vis dar nepristatė pakoreguoto verslo plano.

"Ne tik "Air Lituanica", bet ir kitos Lietuvoje registruotos skrydžių bendrovės pateikė finansinę atskaitomybę - tai joms yra privaloma, todėl dabar turime nemažai darbo. Licencijavimo komisija galbūt posėdžiaus sausio viduryje. Pakoreguoto verslo plano "Air Lituanica" mums dar nepateikė, įmonė jį dar ruošia", - BNS sakė CAA vadovas.

"Air Lituanica" atstovė spaudai Sandra Meškauskaitė BNS sakė, kad dokumentus ir informaciją CAA įmonė teikia laiku.

"Didžioji dalis dokumentų jau yra pateikta, viską darome nustatytais terminais", - BNS sakė S.Meškauskaitė.

"Air Lituanica" teigė, kad bendradarbiavimo sutartį pernai lapkričio 28 dieną vienašališkai nutraukusi "Estonian Air" liko skolinga Lietuvos bendrovei, tačiau "Estonian Air" tikino, kad bendradarbiavimo netęs dėl "Air Lituanica" skolų.

Pasak K.Aurylos, įmonių bendradarbiavimas nutrūko dėl jų tarpusavio konflikto, tai nėra CAA kompetencija.

"Su mumis derinamos tik orlaivių nuomos sutartys. Dabar "Air Lituanica" tokį susitarimą turi su "Small Planet Airlines", - sakė K.Auryla.

Pernai gruodį "Air Lituanica" pranešė, kad su fizinių asmenų valdoma užsakomųjų skrydžių bendrove "Small Planet Airlines" susitarė, kad esant būtinybei ši įmonė suteiks pakaitinį orlaivį.

Pasak S.Meškauskaitės, su "Small Planet Airlines" buvo bendradarbiaujama per Kalėdas, kai "Air Lituanica" pasiūlė papildomus skrydžius į Dubliną ir Londoną.

Dabar "Air Lituanica" keleivius skraidina su vienu išsinuomotu 86 vietų orlaiviu "Embraer 175", tačiau šiemet ketina išsinuomoti dar du orlaivius ir plėsti skrydžių geografiją.

Vienintelė "Air Lituanica" akcininkė yra "Air Vilnius Group", kurios 83 proc. akcijų valdo Vilniaus savivaldybės bendrovė "Start Vilnius", dar 17 proc. - privataus kapitalo įmonė "Air Lituanica Club".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių