Kas dvi minutes gaunamas pranešimas apie dingusį vaiką

  • Teksto dydis:

Nuo šiol vilniečiams ir miesto svečiams apie būtinybę saugoti vaikus primins skulptūra „Mama...!“, skirta dingusiems vaikams atminti. Kaip skulptūros atidengimo metu sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, siekiant išvengti grėsmių turi būti budrūs ir tėvai, ir patys vaikai, ir bendruomenės.

„Niekas neatpirks sugriautų vaikų likimų, niekas nenumalšins šeimos, kurios vaikas pradingo be žinios, skausmo. Tačiau ką galime ir turime daryti – tai skleisti žinią vaikams, jų tėvams, artimiesiems, bendruomenių nariams: „būkite budrūs, atsargūs, būkite dėmesingi, laiku pastebėkite pavojų ir stenkitės jo išvengti“. Čia būtinos bendros mūsų visų pastangos“, - sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Dingusių žmonių šeimų paramos centro iniciatyva sukurta skulptūra, kurios autorius skulptorius Romualdas Kvintas, įkurdinta judrioje, vaikų, šeimų, miestiečių ir sostinės svečių gausiai lankomoje vietoje prie Lietuvos vaikų ir jaunimo centro. Ji kiekvienam praeiviui nuolat primins, jog vaikų dingimas yra reali ir didelio masto problema, nuo kurios nėra apdrausta nė viena šeima.

Anos ministrės A. Pabedinskienės, tėvams svarbu nepamiršti, kad turi būti atidūs vaikams ir atsakingai jais rūpintis, rodyti jiems reikiamą dėmesį, jog nenorėtų bėgti iš namų. Vaikams – būti atsargiems ir klausyti savo tėvų, nesusivilioti lengvais pažadais ir taip nebūti atskirtiems nuo šeimos galbūt net visam laikui. Visuomenės nariams – būti neabejingiems ir visuomet pranešti, jeigu kyla abejonių, kad vaikui gali grėsti pavojus.

Vaikų dingimas – didelė problema visoje Europos Sąjungoje. „Missing Children Europe“ duomenimis, Europoje kas dvi minutes gaunamas pranešimas apie dingusį vaiką. Taip pat ir Lietuvoje vaikų dingimas išlieka opi problema ir gali paliesti bet kurį iš mūsų aplinkos. Lietuvoje daugiau nei 60 procentų visų dingusiųjų sudaro būtent nepilnamečiai. Ir nors didžioji dalis atvejų baigiasi laimingai, vaikas sugrąžinamas namo, neišvengiama ir skaudžiausių atvejų. Vaikai dingsta dėl įvairiausių priežasčių, dažniausia – bėgimas iš namų. Didžiąją dalį vaikų pavyksta rasti arba jie grįžta patys, tačiau maža dalis taip ir neatsiranda arba paieškos užsitęsia ilgą laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautos stebetojas

Tautos stebetojas portretas
Laika tarp vaiku dingimu butu galima zenkliai - simtus ir daugiau kartu padidinti - pradejus sodinti ant kuolo pedofilus neatsizvelgiant net ir europarlamento deputato teisini imuniteta.

pedofilu , organu trnspontologu, visokiu ,,bernevernte,,,

pedofilu , organu  trnspontologu, visokiu ,,bernevernte,,, portretas
mafijos darbas... o kada siam ,,,biznyje ,,,,giliausiai sukiisus kruvinas rankas teisesauga, teismai ,baznycia ir auksciausi valdzios ,,,elito,, iskrypeliai -kuriu abstu visose ES SALIU VALDZIOS VIRSUNESE ----SIS VERSLAS KLESTI SU KOSMINIU GREICIU IR PAKOLKAS YRA NEPAKALTINAMAS....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių