Antras „Akropolis“ sostinėje – po penkerių metų

Prie Vingio parko buvusios "Velgos" gamyklos teritorijoje vyksta dideli pokyčiai. Pačios gamyklos jau nebėra, o jos vietoje turėtų išdygti naujas prekybos centras su gyvenamuoju rajonu.

Valymo darbai dar užsitęs

Ilgą laiką strigęs antrojo Vilniaus "Akropolio" projektas pajudėjo iš mirties taško. Dabar buvusios gamyklos teritorija valoma ir ruošiama naujoms statyboms. Prie prekybos centro turėtų iškilti biurų pastatų, gyvenamųjų namų, būtų sutvarkyta infrastruktūra ir pastatytas naujas tiltas per Nerį.

"Akropolio Group" Plėtros departamento vadovas Arvydas Tyla patikino, kad valymo darbus planuojama baigti iki 2015 m. pabaigos. Tolesnius darbus bendrovė derins su Vilniaus miesto savivaldybe.

"Kadangi savivaldybė yra priėmusi sprendimą atlikti greta buvusios "Velgos" gamyklos esančios miesto infrastruktūros pertvarkymą, savo darbų grafiką deriname su savivaldybės darbų eiga ir dabar kuriame naują gamyklos teritorijos pertvarkymo bei tolesnio vystymo projektą, – sakė "Akropolio Group" atstovas. – Pagal naująją "Velgos" gamyklos teritorijos vystymo koncepciją, prie kurios šiuo metu dirbame, buvusios suvirinimo gamyklos teritorijoje numatomas prekybos ir pramogų centras, biurų pastatai ir gyvenamasis kvartalas."

Statybvietė yra šalia svarbaus Vilniaus susisiekimo mazgo, todėl numatoma investuoti ir į infrastruktūrą.

"Tikslūs "Velgos" teritorijos vystymo darbų, tiek vidaus infrastruktūros plėtros, tiek pastatų statybos, terminai labai priklausys nuo savivaldybės atliekamų infrastruktūros projektavimo ir statybos darbų", – teigė A.Tyla.

Galutinis investicijų skaičius paaiškės baigus koncepcijos darbus. Šiuo metu tiksli suma neįvardijama.

"Tik pradžia"

Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus sakė, kad bendras veiksmų planas jau suderintas, o šiuo metu rengiami  detalusis ir specialusis infrastruktūros planai.

"Per šiuos metus jie turėtų būti baigti. Per 2015 ir 2016 m. turėtų būti baigti tiek mūsų infrastruktūros, tiek "Akropolio" techniniai projektai, derinimai, statybos leidimų gavimas ir mūsų infrastruktūros ranga. Per 2017–2019 m. turėtų būti pastatyta. Bent jau toks preliminarus mūsų veiksmų planas", – sakė Darbo partijos narys.

Jo teigimu, jau žinoma, kas bus daroma su Geležinio Vilko ir Gerosios Vilties gatvių susisiekimo mazgais bei nauju tiltu.
"Bet kol kas vyksta tik detaliojo ir specialiojo plano techninio projekto rengimas. Tai dar tik pradžia", – kalbėjo pašnekovas.

Bendras valdžios ir verslo kūdikis

Politikas tikisi gauti paramos iš ES struktūrinių fondų. Anot jo, šiame projekte dalyvauja daug valdžios institucijų ir verslo subjektų.
"Litexpo" irgi planuoja prisidėti, – kalbėjo J. Pinskus. – Jie planuoja skirti iki 5 mln. litų stovėjimo aikštelėms įrengti kitoje upės pusėje. Tai kompleksinis Susisiekimo ministerijos, savivaldybės, Ūkio ministerijos ir privačių lėšų projektas. Dirbama su "Akropoliu", su "Litexpo", su "Vingio" parku. Tai labai rimtas ir gražus projektas."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o aš tai sveikinu šitą projektą. kaip ir visuose projektuose, reikia tik pakentėti šiek tiek kol juos padarys, o tada mėgausimės patogumais. kažkaip reiktų žmones pabaigti grasinti kiekvienoje naujienoje ir mokyti kurti ir spręsti problemas. kritiškiau mąstyti ir tada ekonominis vystymasis bus užprogramuotas vietoj lietuviškos neapykantos ;) taip taip, čia komentaras tau užpakalgavi

Susikiskite savo "grožį"

Susikiskite savo "grožį"  portretas
Susikiškite šiknon tą savo "grožį" MAŽAI DAR Vilniuje spusčių? Dabar dar ir Geležinio Vilko gatvės žiedą užkimškite galutinai. :( Visiems centrams vieta turi būti palei aplinkelį o ne centre.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių