Vilniuje – debiutinė talentingos menininkės paroda

  • Teksto dydis:

„Kasdieniai ritualai. Tarp gyvenimo ir tapybos” – tokiu pavadinimu gruodžio 22 d., 18 val., atidaroma Kristinos Kurilionok pirmoji personalinė paroda Vilniuje, „Galerijoje555“. Joje – pastarųjų penkerių metų darbai – tapyba, fotografija ir video instaliacija. Kūriniai atskleidžia besivystančius menininkės tyrinėjimus ir motyvaciją bei jos gebėjimą dirbti su skirtingomis medijomis ir erdvėmis.

Parodos kuratorė Maria Rosaria Gallo sako, jog Kristinos Kurilionok tapyba – tai kelionė į nenutrūkstamą ir kasdienę metamorfozę, sukurtą žmogaus egzistencijos. „Šios transformacijos šerdis yra kūnas kaip visų įvykių vieta. Kūnas, kuris save atskleidžia tuo pačiu metu kaip aktorius ir scena gyvenimo dramoje. Visa K. Kurilionok kūryba plėtoja santykio subjektas-pasaulis-aš temą, suprantamą kaip nepertraukią realybės suvokimo per besikeičiantį kūną, procesą“, – parodą apžvelgia M. R. Gallo.

Meninių darbų autorė sako, kad ši paroda buvo ilgai planuota ir gavus Kultūros rėmimo fondo individualią stipendiją 2015-iems metams, galėjo būti įgyvendinta.

„Nuo 2009 m. bendradarbiauju su italų galerija „Pramantha Arte“ ir aktyviai dalyvauju parodose Italijoje, tačiau dar neturėjau galimybės pristatyti savo darbų Vilniuje, personalinėje parodoje. Kuratorė M. R. Gallo mane pastebėjo prieš keletą metų pirmajame Jaunojo tapytojo prizo konkurse ir tuomet turėjau galimybę vykti į Lamezia Terme, kur tuo metu buvo įsikurusi Italijos galerija, bei parodyti savo darbų personalinėje parodoje. Vis dėlto eksponuoti savo kūrinius sostinėje man yra dar smagiau – „Galerija 555“ pasirinkome kartu su kuratore dėl jos nuostabios lokacijos buvusiame industriniame Vilniaus kvartale. Ši vieta, kaip ir asmeninė tapyba, glaudžiai susipina su mano kasdieniu gyvenimu. Šiuo metu ir pati gyvenu Ševčenkos kvartale“, – apie savo personalinę parodą ir ryšius su Italija kalba K. Kurilionok.

Kuratorės pastebėjimais, menininkė perėjo nuo paauglystės konfliktų analizės iki labiau rafinuoto, alegorinio tragiškojo gyvenimo elemento apipavidalinimo, kuriuo ji atvaizduoja vidinius žmogaus sutrikimus, nuolat įsipainiojant į fizinę ir protinę kovą prieš patį save, taip siekiant palaikyti pusiausvyrą.

„Bendradarbiaudami su italų šiuolaikinio meno galerija „Pramantha Arte“ bei Kultūros rėmimo fondu, džiaugiamės galimybe eksponuoti talentingos kūrėjos darbus. Paroda veiks iki sausio 22 d.“, – kviečia „Galerijos555“ savininkė Violeta Moščinskienė.

Parodos atidarymas „Galerijoje555“ (T. Ševčenkos g. 16, Vilnius) vyks antradienį, gruodžio 22 d., 18 val.

Daugiau informacijos: „Galerijos555“ įkūrėja Violeta Moščinskienė, tel. 8 687 32295, el. paštas violeta.moscinskiene@paspara.com



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių