„Pieno LT“ gamykla jau pastatyta

  • Teksto dydis:

Po pasirinkto įrangos gamintojo bankroto naują tiekėją radęs kooperatyvas "Pienas LT" keičia pieno perdirbimo gamyklos veiklos pradžios terminus ir ieško papildomų lėšų pabrangusiam projektui įgyvendinti. "Verslo žinios" rašo, kad nuspręsta projektą suskirstyti į du etapus, kad būtų spėta pasinaudoti skirta europine parama, tačiau dėl to gamykla ir pabrangs.

"Pagal Europos Sąjungos (ES) paramos skyrimo taisykles iškart nebūtume spėję iki termino panaudoti paramos, todėl projektą suskirstėme į du etapus", - sakė kooperatyvo "Pienas LT" valdybos pirmininkas Naglis Narauskas.

Pirmajam etapui įgyvendinti bus naudojama ES parama, kooperatyvo pelnas ir jo narių anksčiau surinktos lėšos - apie 29 mln. litų (8,39 mln. eurų). Antrajam etapui numatoma pasitelkti kooperatyvo lėšas. Kiek pabrangs projektas, N.Narauskas nedetalizavo. Anksčiau skelbta, kad projekto (tuomet dar nesuskirstyto į du etapus) sąmata siekia 29 mln. eurų (100,13 mln. litų).

Vykdant pirmąjį etapą, į Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje pastatytą gamyklą bus atvežti, sumontuoti ir iki lapkričio pradėti naudoti vadinamosios šlapiosios dalies pieno perdirbimo įrengimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių