„MG Baltic“ viceprezidentą teismas leido suimti 20 dienų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį 20 dienų leido suimti papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamą koncerno „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį.

Papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis penktadienį po pietų atvestas į Vilniaus apylinkės teismą. Be antrankių kostiumu vilkintį vyrą teismo koridoriais atvedė du policininkai.

Praėjus nedaug laiko, policininkai vėl išvedė R.Kurlianskį iš teismo salės. Paaiškėjo, kad įtariamojo advokatai paprašė pusvalandžio susipažinimui su bylos medžiaga. Prašymas buvo patenkintas ir advokatams buvo leista susipažinti su bylos duomenimis.

„Nebuvo laiko - vakar sulaikytas, kratos, mes visur dalyvavome“, – BNS sakė vienas įtariamojo advokatų Romualdas Mikliušas.

Prokurorai prašė įtariamąjį suimti trims mėnesiams.

R.Kurlianskį be R.Mikliušo gina ir antrasis advokatas - buvęs generalinis prokuroras Kazys Pėdnyčia. Jie BNS sakė, kad prašys teismo netenkinti prokuroro prašymo, nes yra kitų, ne tokių griežtų kardomųjų priemonių.

„Įtariamas ekonominiu nusikaltimu, korupcija – ekonominis nusikaltimas. Prokuroras suėmimą motyvuoja, kad įtariamas sunkiu nusikaltimu. Pagal dabar galiojančią praktiką, teismai gali atidėti bausmę, jeigu skiriama ne daugiau kaip ketveri metai laisvės atėmimo. Jis anksčiau neteistas, tada skiriamas bausmės vidurkis, toks pagrindas. Tai jam net laisvės atėmimas negresia“, – BNS sakė advokatas R.Mikliušas.

„Geriausia kardomoji priemonė – atiduoti žmonos globai“, – šmaikštavo K.Pėdnyčia.

R.Kurlianskis buvo laikinai sulaikytas ketvirtadienį, naktį jis praleido areštinėje. Teisėsauga tiria duomenis, kad „MG Baltic“ atstovai Liberalų sąjūdžio vadovui Seimo nariui Eligijui Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį.

R.Kurlianskis eina aukštas pareigas žiniasklaidos priemones valdančiose įmonėse – jis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Jis taip pat yra alkoholio gamybos įmonių grupės „Alita“ stebėtojų tarybos pirmininkas, „Mediafon“ grupės įmonių valdybos narys, eina pareigas ir kai kuriose kitose įmonėse.

Ketvirtadienio vakarą E.Masiulis paskelbė, kad traukiasi iš Liberalų sąjūdžio pirmininko ir Seimo nario pareigų.

„MG Baltic“ yra viena didžiausių Lietuvoje gamybos, prekybos, nekilnojamojo turto ir žiniasklaidos įmonių grupė. 72 koncerno valdomos įmonės 2015 metais pasiekė 539 mln. eurų apyvartą, grupėje dirbo beveik 3,7 tūkst. darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kysis

kysis portretas
Tai juk ne is meiles Masiuliui buvo nesami eurai, bet tai tikriausiai tokia tvarka, prievole ir ne tik stambiems veslininkams, stai ka daro politikieriai. Kas dave suimtas, o kas paeme ne.Jam duota laiko susitvarkyt , suprasti kas ji pakiso.O kad pakiso ir arkliui aisku.Tiek metu nepakiso, o cia staigmena masiuliui, suzaista gerai

Aris

Aris portretas
Koks durnius gali patikėti kad viceprezidentas nešė kyšį partijos pirmininkui,seimo nariui be prezidento žinios.Kažkur dar galai nesueina.

Anonimas

Anonimas portretas
butų 'gaidy'pakišes,būtų sėdes 10m,o dabar kažkokie niekingi 100 tūkstančių,ar tai nusikaltimas...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių