Garsus prokuroras įsidarbino skandalų krečiamoje „MG Baltic“

  • Teksto dydis:

Žinomas teisininkas Ramutis Jancevičius, prieš pusantro mėnesio dėl asmeninių priežasčių pasitraukęs iš Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigų, tapo verslininko Dariaus Mockaus valdomo koncerno „MG Baltic“ rizikos valdymo vadovu.

„MG Baltic“ pranešė, jog rizikos valdymo vadovo pareigybė yra naujai sukurta, atsižvelgus į kintančią konkurencinę ir reguliacinę aplinką bei atsižvelgus į koncerno verslo plėtros planus.

57-erių metų R.Jancevičius rugsėjo 7 dieną pranešė, kad iš prokuratūros traukiasi dėl asmeninių priežasčių, susijusių su sveikata.

Tarnybą prokuratūroje jis pradėjo 1982 metais, tik baigęs studijas Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Nuo 1983 metų jis dirbo prokuratūros tardytoju, o 1985 metais buvo paskirtas Kupiškio vyriausiuoju prokuroru. Nuo 1991 metų R.Jancevičius vadovavo Ukmergės rajono prokuratūrai. 1995 metais jis tapo Vilniaus miesto vyriausiuoju prokuroru, nuo 1997 metų vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūrai.

Ilgamečiam prokurorui, vyriausiajam justicijos patarėjui, už nepriekaištingą tarnybą ne kartą buvo pareikštos generalinio prokuroro padėkos, skirtos vardinės dovanos. 2005 metais R.Jancevičius apdovanotas Prokuroro garbės ženklo „Už nuopelnus“ II laipsnio medaliu.

D.Mockus yra apklaustas galimos politinės korupcijos tyrime, kuriame koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis įtariamas papirkus buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį. Pastarajam pateikti įtarimai prekyba poveikiu, kyšininkavimu ir neteisėtu praturtėjimu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimos politinės korupcijos kaip specialusis liudytojas buvo apklaustas „MG Baltic“ valdybos narys Romanas Raulynaitis. Pagal Lietuvos įstatymus, specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet jų nepakanka, kad būtų galima pareikšti įtarimus.

Valstybinė mokesčių inspekcija šiuo metu atlieka keturių koncerno įmonių patikrinimus, taip pat atliekamas ir asmeninis D.Mockaus mokestinis patikrinimas.

Koncerno grupei priklauso alkoholio gamybos ir prekybos įmonės „Stumbras“, „Alita“, „Mineraliniai vandenys“, LNK televizija, naujienų portalas alfa.lt, nekilnojamojo turto bendrovės „Mitnija“ ir „MG Valda“, mažmeninės prekybos drabužiais įmonė „Apranga“, logistikos bendrovė „Tromina“.

„MG Baltic“ 2014 metų konsoliduotas grynasis pelnas siekė 13,444 mln. litų - 23,3 proc. mažiau nei 2013 metais, konsoliduotos pajamos išaugo 12,5 proc. iki 577,587 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Labai "gerai" tyręs Garliavos bylą.....po šiai dienai jokių galų....ir dar giriasii , o laikraštpalaikiai jį vadina žymiu. Žinoma , kad "žymus" visi galai paspringę lapais

na reikia atidirbt ... uz gautus kysius

na  reikia  atidirbt  ... uz  gautus  kysius portretas
matomai dabar kvalifikuotai sleps visus galus ..juk pazinciu yra visose teisesmaukos skylese
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių