„Lietuvos geležinkeliuose“ – FNTT kratos

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) antradienį atlieka kratas valstybės įmonėje „Lietuvos geležinkeliai“, BNS patvirtino FNTT vadovas Kęstutis Jucevičius.

Neatskleidžia, ar pareikšti įtarimai

„Galiu patvirtinti tik tiek, kad atliekamos kratos „Lietuvos geležinkeliuose“. Daugiau jokių komentarų šiandien nebus“, - sakė K.Jucevičius.

FNTT vadovas teigė kol kas negalįs atskleisti, ar šiame tyrime jau yra pareikšti kam nors įtarimai. Klausiamas, ar gali būti sulaikomų asmenų, FNTT vadovas atsakė: „Gal ir bus. Dar diena tik įpusėjo“.

Anot K.Jucevičiaus, buvęs „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Stasys Dailydka šiame tyrime kol kas nefigūruoja.

Geležinkelių atstovas Domas Jurevičius BNS sakė, kad kratos atliekamos įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ centrinės būstinės patalpose. Jis patikino, jog įmonės vadovybės kabinetuose kratos nebuvo atliekamos, antrinėse įmonėse - taip pat.

Žiniasklaida pastaruoju metu kėlė klausimus dėl „Lietuvos geležinkelių“ paramos skaidrumo, vidaus sandorių ir partnerystės su Rusijos koncernu „Transmashholding“.

Portalas 15min.lt rašė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ su antrinėmis įmonėmis 2011-2015 metais sudarė vidaus sandorių už 429 mln. eurų, o didelė jų dalis atiteko šių įmonių be konkursų samdytiems neatskleidžiamiems subrangovams.

Be to, „Lietuvos geležinkeliai“ bendradarbiauja su Rusijos koncernu „Transmashholding“, iš kurio antrinės įmonės 2012-2013 metais geležinkeliai konkurso pirko lokomotyvų važiuoklės rėmų už 44,92 mln. eurų. Vienas šio Rusijos koncerno akcininkų  taip pat yra Rusijos karinės pramonės koncerno „Kalašnikov“ akcininkas.

BNS gauti išsamūs pastarųjų trejų metų bendrovės paramos duomenys rodo, kad Vilkaviškio rajono ir Mažeikių rajono lopšeliai, darželiai ir sporto mokyklos sulaukė išskirtinio dėmesio skirstant „Lietuvos geležinkelių“ paramą. Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje kadenciją baigiantis premjeras Algirdas Butkevičius į Seimą kandidatuoja nuo 1996 metų, o Mažeikiuose savivaldybės tarybos nariu dirba ministro pirmininko patarėjas susisiekimo klausimais Darius Jarmantavičius.

Tyrimas nesusijęs su „Lietuvos geležinkelių“ veikla?

FNTT tyrimas nesusijęs su valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ veikla ir su bendrovės vidaus sandoriais, sako bendrovės vadovas Andrius Montrimas.

„Šis tyrimas nėra susijęs su „Lietuvos geležinkelių“ veikla ir nėra susijęs su vidaus sandoriais. Yra įmonės, kurios turi sandorius su mumis. Tų įmonių veikla yra tikrinama. Mes visapusiškai bendraujame su tyrėjais, bet daugiau komentarų negaliu suteikti, nes tai pakenktų tyrimui. Tos įmonės nėra „Lietuvos geležinkelių“ antrinės įmonės“, - žurnalistams antradienį sakė laikinasis „Lietuvos geležinkelių“ vadovas A.Montrimas.

Jis teigė negalįs suteikti išsamesnės informacijos apie FNTT atliktas kratas. 

Maždaug dešimt FNTT pareigūnų, nešini dėže ir dokumentų aplankais, „Lietuvos geležinkelių“ būstinę paliko apie 15.44 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
kai buvo sudiniausi gelezikeliai brangiausi taip ir bus.cekijoj uz 4 eur grupem didelius atstumus galima nuvaziuot cia uz tiek tik pora alaus.o traukiniu niekur tai ka sneket .

Anonimas

Anonimas portretas
Tai reikėjo daryti jau prieš 10 metų, kai po Biržiškos įsigalėjo Dailydka - machinatorius.

Arta

Arta portretas
Va del ko Dailydka nusiplove !!! Jisai protyngesnis uz visa visa FNTT;-)))
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių