Piktinasi „Lidl“ kainų pasiutpolke: ar dar ilgai kvailinsite lietuvius?

Lietuvos prekybos centruose esančių prekių kainos vis labiau siutina tautiečius. Palyginusieji tų pačių prekių kainas mūsų gimtinėje ir svečiose šalyse pastebi, kad jos gali skirtis net kelis kartus.

„Dar neteko matyti, kad tos pačios prekės kaina tame pačiame prekybos tinkle Lietuvoje ir Vokietijoje skirtųsi 20 eurų. Ar dar ilgai kvailinsite turtinguosius lietuvius?“, – socialiniame tinkle „Facebook“ klausė vilnietis Martynas.

Vyro patalpintoje nuotraukoje matyti, kad tinklo „Lidl“ Lietuvoje esančiose parduotuvėse parduodama vaikams skirta žaislinė virtuvė kainuoja 69 eurus, kai Vokietijoje jos kaina tesiekia 49 eurus. Kita internautė pastebėjo, kad ta pati žaislinė virtuvė Lenkijoje kainuoja apie 65 eurus.

„Aš lyginau pateiktas kainas „Lidl“ leidiniuose. Įprastai jie akcijas skelbia toms pačioms prekėms visose Europoje esančiose parduotuvėse, tad palyginti nėra sunku. Aš daugelio brangesnių pirkinių kainas palyginu – vis tik ne akmens amžiuje gyvename ir turint internetą tai padaryti yra labai paprasta – ir dažniausiai perku iš užsienio, nes ten pigiau“, – portalui kaunodiena.lt tikino vyras. Martynas prisipažino, kad vieno apsipirkimo metu neretai išleidžia ne vieną šimtą eurų.

Dar neteko matyti, kad tos pačios prekės kaina tame pačiame prekybos tinkle Lietuvoje ir Vokietijoje skirtųsi 20 eurų.

Anglijoje, Lenkijoje, per savaitę jos į Lietuvą pristatomos už priimtiną kainą. Priklausomai nuo siuntos dydžio, pristatymo kaina svyruoja nuo maždaug 4 iki 10 eurų“, – aiškina  pardavimų srityje dirbantis vyras. Smalsumo vedinas vilnietis palygino ir kitų prekių, tarkim, įrankių, kainas. Nors kainų skirtumas nebuvo itin didelis, tačiau Lietuvoje žmonės vis tiek moka daugiau.

Prekybos tinklo „Lidl“ atstovai vaikinui pateikė gana lakonišką atsakymą: „Kaip jau esame minėję, kiekvienoje šalyje kainos „Lidl“ parduotuvėse yra nustatomos individualiai, atsižvelgiant į tos šalies rinką, tad šiuo atveju kainų lyginti nereikėtų.“ Vyrą toks atsakymas papiktino, nes tai skatina ir toliau pirkti prekes užsienyje esančiose parduotuvėse. „Kuo daugiau žmonių taip darys, tuo labiau pildys kitų šalių biudžetus“, – aiškino jis.

Portalui kaunodiena.lt susisiekus su prekybos tinklo atstovais, šie taip pat buvo nekalbūs. „Mūsų tikslas – kiekvienoje rinkoje pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį. Skirtingų rinkų palyginimas nėra įmanomas, nes kiekvienoje šalyje konkurencinė situacija, daranti įtaką pardavimo kainoms, yra skirtinga“, – atsiųstame laiške rašė tinklo atstovas Valdas Lopeta.

„Kauno diena“ jau rašė, kad šio tinklo atstovai į skundus nereaguoja. Tuomet „Lidl“ „Facebook“ paskyroje Ona Marija atviravo nebegalinti tylėti, kai pamatė palygintas šio tinklo prekių kainas lietuviškose ir užsienio parduotuvėse: „Kainos vos ne kosminės. Skaičiuoji tuos pinigėlius, bandai sutaupyti, bet kur tau! Dėl savęs aš rami, bet gaila kitų žmonių, kurie vos galą su gal suduria. „Lidl“ nusivyliau tiek pat, kaip euro įvedimu. Koks gobšuolis įvertina kai kurių prekių kainas? Užsienyje pigiau kainuoja nei nuskurdusioje Lietuvoje.“ Tuomet prekybos tinklo atstovai taip pat pateikė neišsamų pasiteisinimą: Lietuva tolokai nuo prekių ir produktų gamybos vietų, be to, čia labai maža rinka. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuvos verslininkų bankrotas jau ne už kalnų: Lietuvos verslininkai tiek kelia kainas Lietuvoje, kad mes pradedame vis mažiau pirkti. Lietuvos verslininkams tas nesvarbu, nes jie dirba daugiausia eksportui. Išveža į užsienį, parduoda už tikras kainas, o mums sumoka tragiškai mažus atlyginimus. Tik visiškas durnius nesugebėtų daryti tokio lietuviško verslo. Bet katino dienos baigiasi. Kas tai sako? Gal aš sakau? Ne, tai sako galingiausias žmogus pasaulyje, Amerikos prezidentas D.Trumpas Azijos-Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo forume, Danange, Vietname, regiono verslo lyderiams:

Kęstas

Kęstas portretas
"Vykdydamas dvišalius prekybos susitarimus, žadėdamas siekti "abipusiai naudingos prekybos" per dvišalius prekybos susitarimus, prezidentas Trumpas visiškai apgailestavo dėl daugiašalių susitarimų, kuriuos vykdė jo pirmtakai. Prezidentas D.Trumpas apkaltino silpną ankstesnę JAV vadovybę dėl prekybos disbalanso, dėl kurio, jo nuomone, išnyko daug darbo vietų gamyklose ir visose pramonės šakose iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir Vakarų Europos.

Kęstas

Kęstas portretas
"Ką mes nebedarysime - nebesudarinėsime didelius susitarimus, kurie suriša mūsų rankas, atsisako mūsų suvereniteto ir daro praktiškai neįmanomu, kad vyktų prasminga susitarimų vykdymo kotrolė", - sakė prezidentas D.Trumpas. Ponas D.Trumpas kalbėjo apie tai, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo pernelyg sumažinti prekybos muitai ir kiti apribojimai, tuo tarpu komunistinė Kinija ir kitos šalys atsisako tai padaryti Jis apkaltino, kad Pasaulio prekybos organizacija neteisėtai elgiasi su JAV." Taigi, Pasaulio prekybos organizacijai šakės, Lietuvos prekiavimui visame pasaulyje, remiantis mažais muitais, šakės. Reikia kelti atlyginimus Lietuvoje, kad verslas galėtų parduoti daugiau Lietuvoje. Ateina metas kitokiems verslininkams, kokių Lietuvoje dabar nėra. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių