„Judex“ savininkas: pažeidimų nerasi tik „McDonalds“

  • Teksto dydis:

Šaldytų maisto produktų bendrovės „Judex“ savininkas Sigitas Mačiulis teisėsaugos tyrimą dėl prekybos poveikiu sieja su artėjančiais Seimo rinkimais, įtarimus vadina nepagrįstais, o apie Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nustatytus pažeidimus įmonėje sako nieko nežinąs.

Interviu BNS verslininkas taip pat sakė nežinantis, ar anksčiau bendrovei galėjo grėsti rimti nemalonumai dėl jos gaminiuose galbūt aptikto bakterinio užkrato. Maisto gamybos įmonėje, anot jo, tvyro „operacinė tvarka“, o įmonei pačiai rūpi jos vardas.

Tačiau S.Mačiulis kartu pripažįsta, jog įvairių smulkių pažeidimų nuolat nustatoma įvairiose maisto gamybos įmonėse: „Nerasti (pažeidimų) gali tikrai „McDonalds“, kur yra visi produktai šaldyti“.

„Pamatysite, po savaitės kitos viskas čia nurims. Kaip nutilo su „MG Baltic“, ten kažką dar rado, čia nieko jie neras, nes negali rasti paprasčiausiai. (...) Negi jūs galvojat, kad, tarkime, gavo kažkokią tai sugedusią produkciją, ir paprasčiausiai pateikė ir paleido ją į pardavimą? To nebūna paprasčiausiai, tai ne tarybiniai laikai, kiekvienas saugo savo vardą“, - sakė 100 proc. „Judex“ akcijų valdantis S.Mačiulis.

Maisto ir veterinarijos vadovą Joną Milių „Judex“ akcininkas vadino skaidriausiu tarnautoju šiose pareigose, o savo draugą Seimo narį „tvarkietį“ Petrą Gražulį - vienu sąžiningiausių politikų.

- Jūsų įmonė atsidūrė teisėsaugos tyrimo akiratyje, esate vienas pagrindinių žmonių, kuris galbūt gali daug ką paaiškinti.

- Ar jūs įsivaizduojat, kad šitokia įmonė, kurioje yra tvarka kaip klinikų operacinėje, gali gauti kažkokią didelę baudą, už kurią vertėtų mokėti kažkokius kyšius, kad tos baudos nemokėtų, to nebūna. To paprasčiausiai nebūna. Jeigu jums įdomu, jūs tiesiog nueikite į tą įmonę, paprašykite, kad jus pervestų per cechus.

- O tikrai galima būtų pasižvalgyti?

- Eikite pas direktorių ir prašykite, ir jums parodys, kokia yra tvarka, kokia tai yra švara ir ten gauti baudą kažkokią už kažkokį tai neatitikimą tai yra nesąmonė. Jeigu įmonė eksportuoja netgi į Izraelį, kai atvažiuoja rabinai tikrinti tvarkos... Nu ar gali tai būti teisybė?

Man žiauriai pikta yra, kad mes dabar atsidūrėme, kad Lietuva atsidūrė tokioje situacijoje, kai čia dabar prieš rinkimus visi vienas kitą, taip sakant, maudo tame mėšle. Kažkur kažkas paskundė. Tegul eina tikrina. Jeigu buvo kažkokie skundai, tegul ir tikrina skundus ir patikrina rezultatus, jeigu kažkas bus, tai bus. Nieko nebus. Aš jums duodu, atsiprašant, kepurę priš***, kad to nebus.

Petras Gražulis yra, aš nežinau, galbūt karštas žmogus, galbūt jis kitą sykį ten užsiputoja ir pašneka galbūt daugiau negu reikia, bet kas link sąžiningumo, gyvenime aš su juo daug metų pažįstamas, gyvenime jis niekam nėra siūlęs kyšio ir neprašęs protekcijos.

- O gal jūs galite papasakoti, kaip čia P.Gražulis susijęs su šita įmone? Kokios yra tos sąsajos? Kai kur jis yra vadinamas šitos įmonės įkūrėju, steigėju, tik formaliai jis yra nematomas. Kokia iš tikrųjų šios įmonės istorija?

- Apie tai nepasakosiu, nes nesusiję tie reikalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SMELIS

SMELIS portretas
ZINOT BAISU IS TIES TOJ IMONEI JAI KOKS ZURNALISTAS NORI DAUGIAU INFORMACIJOS SUSISIEKIT SU MANIM PATEIKSIU PIKANTISKOS INFORMATCIJOS

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Savininkas apie įmonę teigia nieko nežino. Kas dedasi prezidentūroje abu su Gražuliu puikiai žino.Ko gera abu laksto puikiais džipais. Bet nežino kad tokiame darbe pinigai turi būti leidžiami bakteriologinei saugai ir apsidraudimui nuo tokių atvejų. Ir šitų niekšelių draudimo garantas- galimybė būnant Seimo nariui, manipuliuoti Miliumi ir kitais , atsiperkant atseit niekingai mažu kyšiu, ar baudele,lyginant su išlaidomis gaminti saugią produkciją.O kokius nuostolis patirs žmonės,gal vargingai gyvenantys, apsinuodiję šitų šventeivų produkcija. Matyt juos tėvai mušė per galvą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių