V.Žiemelis siūlo skelbti referendumą dėl naujos atominės elektrinės

Seimo opozicijai priklausančios Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis siūlo skelbti patariamąjį referendumą, kuriame šalies gyventojai pareikštų nuomonę dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje. Jis būtų surengtas kartu su Seimo rinkimais šių metų rudenį.

“Tegu žmonės pasako – reikia Lietuvai elektrinės ar nereikia. Kad nebūtų taip, kaip su “Leo LT” – vieni būdami valdžioje įkūrė tą įmonę, o paskui atėjo kita politinė jėga ir ją numarino”, -BNS sakė V.Žiemelis.

Parlamentaras informavo jau pradėjęs rinkti tokią įdėją palaikančių parlamentarų parašus. Jo teigimu, kol kas po Seimo nutarimo projektu pasirašė 9 Seimo nariai: „Kol kas parašus renkame neaktyviai“.

Referendumo iniciatyvą, parlamentaro teigimu, paskatino tai, kad derybos su galimais naujos elektrinės statytojais vyksta „už uždarų durų“.

“Prieš referendumą elektrinės šalininkai privalės gyventojams pateikti visą informaciją”, - sakė V.Žiemelis.
Pagal Referendumo įstatymą, tokią iniciatyvą turi paremti 36 Seimo nariai.

Lietuva tikisi, kad dalyvaujant strateginiam investuotojui Japonijos kompanijai „Hitachi“, taip pat trijų Baltijos šalių energetikos įmonėms, jėgainė bus pastatyta iki 2020 metų. Skaičiuojama, kad nauja atominė elektrinė kainuos iki 5 mlrd. eurų (17,3 mlrd. litų).

Šiuo metu Lietuva importuoja daugiau nei pusę jai reikalingos elektros energijos.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valys

Valys portretas
Jeigu jau siūlote referendumą, tai paruoškite gerą ataskaitą su visais atominės pliusais ir minusais ir tegul tada žmonės sprendžia. Nes dabar eilinis pilietis nelabai nutuokia, kas tas atomas, ir kas ta elektrinė. Tik kažin ar pats Žiemelis apie tai nutuokia, bent jau vidurinės mokyklos lygyje.

Aha

Aha portretas
Šitas išminčius tegul reikalauja referendumo iš tų, kurie palei lietuvos sienas statys.

gebelsas

gebelsas portretas
ar ne politinis lavonas cia pragydo? Siaip i rinkimus nesiruosiu eiti... na nebent butu koks svarbus referendumas...
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių