Teismas nesustabdė 4,5 mln. eurų NMA ir VRP sutarties

  • Teksto dydis:

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) nepavyko laikinai sustabdyti 4,5 mln. eurų vertės Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) ir viešųjų ryšių agentūros "Viešųjų ryšių partneriai" sutarties. NMA teigia, kad konkursas vyko tinkamai, atsižvelgus į VPT pastabas.

Vilniaus apygardos teismas antradienį nepatenkino VPT prašymo ir nepritaikė laikinųjų apsaugos priemonių, BNS patvirtino teismo atstovė Vaida Bytautė.

Anot jos, teismas tarnybos prašymą atmetė, nes taip būtų pažeistas viešasis interesas.

VPT teigė, kad pirkimo vertė yra didesnė nei numatyta, tačiau NMA BNS tikino, jog VRP pasiūlyta kaina nebuvo didesnė - priimtina kaina buvo 4,935 mln. eurų (su PVM), tuo metu laimėtojo pasiūlymo vertė - 4,516 mln. eurų.

Birželį VPT pareiškė, kad NMA neužtikrino racionalaus pinigų panaudojimo, nesilaikė konkurso sąlygų dėl tiekėjų kvalifikacijos, pažeidė jos vertinimo procedūras. NMA atsisakius nutraukti sutartį, VPT kreipėsi į teismą.

Trejų metų trukmės sutartį su "Viešųjų ryšių partneriais" NMA pasirašė šių metų vasarį. Planuojamo pirkimo vertė buvo 4,1 mln. eurų, o konkursą laimėjusios agentūros pasiūlymo kaina buvo 4,5 mln. eurų. VPT teigimu, tai gerokai viršijo suplanuotų lėšų sumą.

"Viešųjų ryšių partneriai" trejus metus viešins 2014-2020 metų Kaimo plėtros programą ir kitas NMA administruojamas programas, o jos partnerės yra Lietuvos rinkos tyrimų bendrovė "TNSLT", reklamos agentūros "Aktin", "Orientis" bei "Jano studija".

2007-2013 metų Kaimo plėtros programą, be kitų, viešino ir "Viešųjų ryšių partneriai", kuriems buvo sumokėta 2,02 mln. eurų. NMA nurodė, kad tuo metu VRP priklausė konsorciumui, kurį taip pat sudarė "Bosanova", "Box Agency", ir "Artium Magister".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių