Svarstoma privatizuoti skirstomuosius tinklus

Karštligiškai ieškodama, kuo užkišti milžinišką biudžeto skylę, Vyriausybė neatmeta varianto, kad gali būti privatizuojami skirstomieji tinklai.

Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis antradienį vykusiame Trišalės tarybos posėdyje sakė, kad siekiant konsoliduoti biudžetą šiek tiek lėšų būtų galima gauti iš valstybei priklausančių objektų privatizavimo – gali būti privatizuoti skirstomieji tinklai.

"Skirstomieji tinklai – galbūt, čia dar bus tam tikrų sprendimų", – sakė D.Matulionis. Anot jo, kol kas nėra jokių sprendimų dėl skirstomųjų tinklų privatizavimo, tačau tokių svarstymų yra.

Dienraščio šaltinių teigimu, skirstomųjų tinklų privatizavimo ir šio proceso viešinimo planas jau parengtas ir pateiktas Energetikos ministerijai, o galimų pirkėjų gali atsirasti ir tarp Lietuvos verslininkų.

"Artimiausiu metu, šiais metais tikrai ne, – perduodamas energetikos ministro Arvydo Sekmoko žodžius kalbėjo jo patarėjas Kęstutis Jauniškis. – Kas bus ateityje – po metų ar dvejų, – neaišku. Klausimas apie privataus kapitalo atėjimą yra svarstytinas. Tačiau kokia dalimi tas privatus kapitalas galėtų būtų įsileistas į skirstomųjų tinklų valdymą, neaišku. Esminė Energetikos ministerijos nuostata ta, kad infrastruktūros objektai, taip pat skirstomieji tinklai, ir jų kontrolė, privalo likti valstybės rankose."


Šiame straipsnyje: skirstomieji tinklaivstRST

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
reikia ant smūgio reikia atkatų...., o po mūsų nors ir tvanas.

algis

algis portretas
ir vel uz 1Lt ir dar isipareigojant 20metu padengineti visus veiklos nuostolius?

pesimistas

pesimistas portretas
Dar vienas Lietuvos strateginis objektas bus perleistas rusijos spec tarnybų žinion arba jų statytiniams lietuvoje. Pats laikas pripažinti, kad pas mus plačiu mastu vyksta valstybės išdavystės (tai įvairių atskirų grūpuočių aktyvus bendradarbiavimas su užsienio spec tarnybom)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių