Siekiama atšaukti motinystės išmokų grąžinimą į prieškrizinį lygį

  • Teksto dydis:

Valdantieji siekia atšaukti Seimo jau priimtus sprendimus, kad nuo 2018 metų būtų keičiama dabartinė vaiko priežiūros iki dvejų metų išmokų iš „Sodros“ skaičiavimo tvarka - grąžinta į prieškrizinį lygį.

Socialdemokratės Kristina Miškinienė ir Irena Šiaulienė bei „darbietis“ Kęstutis Daukšys ir „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius siūlo nekeisti galiojančios tvarkos. Dabar tėvai gali rinktis - vienerius metus gauti 100 proc. buvusio atlyginimo pašalpą arba gauti mažesnę pašalpą dvejus metus su galimybe antraisiais metais grįžti į darbą, neprarandant pašalpos. Pastaruoju atveju ji siekia 70 proc. buvusio uždarbio pirmaisiais metais ir 40 proc. - antraisiais metais.     

Parlamentarai taip pat siūlo antraisiais vaiko auginimo metais vaiko priežiūros išmoką mokėti nepriklausomai nuo tuo metu gautų pajamų. Dabar tos pajamos yra ribojamos.

Seimas po svarstymo yra nutaręs grąžinti iki krizės mokėtas motinystės pašalpą - iki vaikui sueis vieneri metai ji būtų 100 proc. vieno iš tėvų uždarbio, o iki sueis dveji metai - 85 procentai.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kindziulis.

Kindziulis. portretas
Valdantieji nori viska,,istaskyti,,.kad atejus kitiem i ju vieta reiketu dirbti per naktis,spresti kaip viska atstatyti ,kad Lietuva nebanktutuotu.Manau toks ju siekis palikti ,,mtvana,,po saves.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių