R. Masiulis siūlo Ukrainai pagalbą, statant SGD terminalą

  • Teksto dydis:

Lietuvos energetikos ministras pasiūlė tiekti dujas Ukrainai bei pagalbą, statant suskystintų gamtinių dujų terminalą. Tai Rokas Masiulis pareiškė Lietuvos ir Ukrainos prezidentų tarybos posėdyje.

„Mes suprantame jūsų dabartinę padėtį. Tad jei galime padėti, mes padėsime. Mes jau pateikėme jums visus išverstus teisės aktus ir techninę dokumentaciją, susijusią su SGD terminalo konstrukcija. Mes jums galime padėti jį ir pastatyti“, - pirmadienį Kijeve pareiškė R.Masiulis.

Anot jo, Lietuva ateityje taip pat galėtų tiekti dujas Ukrainai iš Klaipėdos per Lenkiją.

„Mes pradedame statyti dujotiekį su Lenkija ir pro šią šalį galėsime tiekti SGD Ukrainai, kai jungtys bus sustiprintos. Mūsų pagalba taip pat gali būti naudojama, sprendžiant klausimus, kaip apginti šalį nuo monopolijų, įdiegiant ES trečiojo energetikos paketo nuostatas“, - teigė energetikos ministras.

Lietuva Klaipėdoje baigia statyti SGD terminalą - jis pradės veikti 2015 metų pražioje, jo metinis pajėgumas sieks 1 mlrd. kubų, o vėliau - apie 4 mlrd. kubų. Lietuva tikisi, kad terminalas taps regioniniu ir dujomis aprūpins Estiją ir Latviją, o vėliau, iki 2019 metų nutiesus dujotiekį į Lenkiją, juo būtų galima dujas iš SGD terminalo tiekti Lenkijai ar kitoms Europos valstybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių