A. Pabedinskienė: „Sodros“ įmokų lubos bus nustatytos

  • Teksto dydis:

Verslininkams teigiant, kad nenustatomos „Sodros“ įmokų „lubos“ turi neigiamos įtakos mokesčių naštai ir mažina Lietuvos patrauklumą investuotojams, socialinės apsaugos ir darbo ministrė tikina, kad netrukus šios spragos neliks.

„Sodros“ lubos bus“, - pareiškė Algimanta Pabedinskienė antradienį Seimo opozicijai priklausančių liberalų frakcijoje.

Parlamentarams skeptiškai įvertinus šį pažadą - esą valdantieji dėl „Sodros“ lubų įteisinimo nesusitars, ministrė atšovė, kad bendra pozicija būs rasta.

„Mes surasime (valdančiosios koalicijos susitarimą - BNS), - teigė ji.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskutinį kartą „Sodros“ lubas svarstė 2013 metų rudenį ir nepritarė „darbiečių“, kurių deleguota į ministrus yra ir A.Pabedinskienė, siūlymui nuo 2014 metų „Sodros“ įmokomis neapmokestinti didesnių kaip 5 tūkst. litų pajamų - esą šį klausimą reikia aptarti ir su socialiniais partneriais, nes dėl to „Sodra“ surinks mažiau pajamų, o reikia pensininkams kompensuoti per krizę sumažintas pensijas, grąžinti bankams didžiules paskolas. 

Siūlymų nustatyti „Sodros“ įmokų lubas yra buvę ne vienas, tačiau Vyriausybės juos atidėliojo. Idėja nesulaukė palaikymo ir Seime.

Apriboti įmokas „Sodrai“ Vyriausybei nuo 2002 metų siūlė didžiausių ir aktyviausių investuotojų į Lietuvos ekonomiką asociacija „Investors' Forum“. Jų teigimu, toks žingsnis padidintų Lietuvos konkurencingumą, pritrauktų investuotojų, pristabdytų aukštos kvalifikacijos darbuotojų emigraciją.

Šiuo metu „Sodros“ įmokų dydis nėra apribotas - darbdavys bei darbuotojas privalo mokėti „Sodros“ įmokas nuo visos darbo užmokesčio sumos. Ribojamos tik „Sodros“ išmokos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lubos yra

lubos yra portretas
tik ismokom o ne imokom

mokesciai

mokesciai portretas
sodrai nežmoniški.Jei juos nemokėčiau sodrai, o dęčiau į kojinę tokią pensiją susitaupyčiau,kad galėčiau gyventi kaip "baltas" žmogus, nes uždarbis nemažas.Be to neaišku ar iš vis gausiu pensiją po 10-15 metų, o jei ir gausiu vargu ar duonai užteks.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių