Lietuvos ginčas su „Veolia“: D. Korsakaitė liudijo prieš D. Grybauskaitę

  • Teksto dydis:

Buvusi Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) pirmininkė Diana Korsakaitė tarptautiniam arbitražui paliudijo, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė darė spaudimą dėl Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdomos „Vilniaus energijos“ šildymo tarifų, pirmadienį pranešė naujienų portalas 15min.lt.

D.Korsakaitė nurodė, kad „Lietuvos Respublikos prezidentė (Prezidentės administracija), D.Korsakaitei dirbant Komisijos pirmininke, siekė nesąžiningai manipuliuoti ieškovui („Veolia“ – „Vilniaus energija“) nustatytais šildymo tarifais“.

„Prezidentės administracija kartu su ministro pirmininko tarnyba darė politinį spaudimą Komisijai, siekiant nacionalizuoti UAB „Vilniaus energija“ sutaupytas lėšas“, – teigiama parodymuose, kuriuos cituoja portalas.

D.Korsakaitė savo liudijime taip pat teigia bijojusi, kad prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) prieš ją gali pradėti politiškai motyvuotą tyrimą.

D.Korsakaitė liudijo, kad „Veolia“ grupės įmonėms Lietuvos teisėsaugos institucijos pateikė kaltinimus, nors VKEKK ekspertai paskelbė ataskaitą, kuri nepatvirtino teiktų kaltinimų.

Prezidentės spaudos tarnyba nurodė, kad „nei teismų, nei tarptautinių arbitražų procesų Prezidentūra nekomentuoja“.

Didžiausia pasaulyje vandens tiekimo įmonė „Veolia “ teigia, kad jos investicijos nukentėjo dėl nesąžiningo Lietuvos politikų ir reguliavimo institucijų elgesio, ir Vašingtono arbitraže reikalauja 120 mln. eurų žalos atlyginimo. Lietuvos centrinės valdžios, Vilniaus savivaldybės ir teisėsaugos pareigūnai kaltina „Veolios“ atstovus neteisėtai manipuliavus energijos kainomis ir paskelbė apie 200 mln. eurų pretenziją koncernui.

Buvusiems „Vilniaus energijos“ vadovams FNTT taip pat iškėlė baudžiamąją bylą. Teisėsauga teigia, kad neteisėtai manipuliuojant dujų įsigijimo kainomis „Vilniaus energijai“ ir „Litesko“ bei šilumos vartotojams padaryta beveik 3 mln. eurų žala. „Vilniaus energija“ teigia, kad teismo procesas grindžiamas klaidingais duomenimis ir prasimanymais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesiseka su Prezidentais

Nesiseka su Prezidentais portretas
Gėda prezidentei, nesąžininga ji.

žingsnis

žingsnis portretas
CIVILIZACIJOS link...

sąmokslas

sąmokslas portretas
man tai čia viskas negražu, Korsakaitė manau už prancūzų babkes pasakys ką tik nori.....m o Dalė tai negali paleisti iš nagų politinės karmuškės
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių